Begeleider specifieke doelgroepen Velp

Begeleider specifieke doelgroepen (BBL) - Velp

Aanmelden

VOOR DIT SCHOOLJAAR KAN JE JE AANMELDEN VIA DEZE PAGINA. VANAF VOLGEND SCHOOLJAAR (2022-2023) GAAT DEZE OPLEIDING VERDER ONDER DE NAAM BEGELEIDER MAATSCHAPPELIJKE ZORG

> Meer informatie en aanmelden schooljaar 2022-2023

Wil jij graag met mensen werken en kun je omgaan met cliënten met allerlei verschillende achtergronden? Dan is de BBL-opleiding begeleider specifieke doelgroepen op niveau 3 echt iets voor jou. Je leert cliënten geduldig en met respect te begeleiden bij het vinden van hun draai in de maatschappij. Zo kun jij straks aan de slag gaan in de steeds veranderende welzijnssector.

Iets voor jou als je:

✓ Graag met mensen werkt            ✓ Niet bang bent voor lastige emoties en gedrag

✓ Veel geduld en respect hebt            ✓ Graag in de praktijk leert

De opleiding Begeleider specifieke doelgroepen

Als begeleider specifieke doelgroepen zijn jouw cliënten bijvoorbeeld mensen met psychische of sociale problemen die moeite hebben om mee te draaien in de maatschappij. Niet iedere cliënt werkt altijd mee, dus leer je hoe je het beste kunt omgaan met weerstand en andere onvoorspelbare situaties. Je doel is om vraaggericht te werken, zodat je je cliënten zo goed mogelijk kunt helpen. Ook leer je over:

  • Sociaal-agogische vaardigheden (menselijke veranderingsprocessen)
  • Ontwikkelingspsychologie
  • Methodisch begeleiden
  • Persoonlijke verzorging
  • Feedback ontvangen én geven

Tot slot doe je tijdens de opleiding ervaring op met allerlei algemene vaardigheden, zoals manieren om efficiënt, milieubewust en ergonomisch verantwoord je taken uit te voeren. Daar heb je de rest van je werkende leven iets aan!

Jouw carrière 

Er zijn veel verschillende plekken waar je aan de slag kunt gaan na de opleiding tot begeleider specifieke doelgroepen op niveau 3. Op deze plekken draait het meestal om het verder helpen van mensen met psychische, sociale of gedragsproblemen. Jij begeleidt hen bij dagelijkse bezigheden, zodat ze hun plek (beter) vinden in de maatschappij.

Met dit diploma kun je bijvoorbeeld aan de slag gaan bij asielzoekerscentra of opvangcentra voor dak- en thuislozen. Ook instellingen waar cliënten wonen of komen voor dagbesteding sluiten goed aan op deze opleiding.

Waarom de opleiding begeleider specifieke doelgroepen op het Astrum College?

De welzijnssector is steeds in beweging. Daarom bieden wij vernieuwend mbo-onderwijs aan waarmee jij een voorloper wordt in het veld. We spelen in op actuele thema’s die relevant zijn voor de sector, zodat je echt iets kunt bijdragen. Bovendien leer je vooral in de praktijk. Na het afronden van de opleiding weet je dus goed wat je te wachten staat!

✓ Veel persoonlijke begeleiding                ✓ Innovatief onderwijs

✓ Lekker veel doen                                   ✓ Zeer goede baankans

Aanmelden voor de opleiding begeleider specifieke doelgroepen

Via de aanmeldbutton hieronder meld je je direct aan voor een opleiding op het Astrum College. In het veld opmerkingen geef je aan dat je kiest voor de opleiding Begeleider specifieke doelgroepen (BBL).

Aanmelden

Studie in cijfers Maatschappelijke zorg BBL-4

Studie in Cijfers

In Studie in Cijfers staat informatie over jouw opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio, naast het landelijk gemiddelde. Samengesteld door SBB. SBB gebruikt hiervoor eigen informatie en gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de landelijke jongerenorganisatie JOB.

Studie in Cijfers Maatschappelijke zorg BBL

Verhaal Donna

Donna van bloemist naar gasthuisouder

Het verhaal van Donna

Donna was bloemist maar droomde ervan gezinshuisouder te worden voor uit huis geplaatste kinderen.

Lees verder