Begeleider specifieke doelgroepen Velp

Begeleider specifieke doelgroepen (BBL) - Velp

Aanmelden

Iets voor jou?

Jij kunt goed met mensen werken, hebt veel inlevingsvermogen, geduld en respect voor anderen. Je hebt een ondernemende en dienstverlenende houding en kunt goed met emoties omgaan.

De opleiding Begeleider specifieke doelgroepen

Je leert hoe je groepen en individuen kunt begeleiden. Een belangrijk onderdeel is het voeren van een goed gesprek en omgaan met onvoorspelbare situaties. Je krijgt les in sociaal-agogische vaardigheden (veranderingsprocessen bij mensen), ontwikkelingspsychologie. methodisch begeleiden van cliënten en persoonlijke verzorging. Ook krijg je les in anatomie en fysiologie. De voorschriften op het gebied van gezondheid, hygiëne, veiligheid, arbo en milieu komen aan bod en je leert feedback en reflectievaardigheden toepassen.

Jouw carrière 

Jij gaat mensen ondersteunen van alle leeftijden met bijvoorbeeld psychische problemen, gedragsproblemen of problemen op sociaal gebied. Je begeleidt hen bij dagelijkse dingen en helpt hen op weg naar een zelfstandig leven in de maatschappij. Je kunt gaan werken in instellingen voor wonen, dagbesteding of vrije tijd. Denk aan een opvangcentrum voor daklozen of een asielzoekerscentrum. 

Gezamenlijk basisjaar

Voor de opleidingen Begeleider Gehandicaptenzorg, Begeleider Specifieke Doelgroepen, Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg en Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen wordt het Basisdeel gezamenlijk aangeboden.

Studie in cijfers Maatschappelijke zorg BBL-4

Studie in Cijfers

In Studie in Cijfers staat informatie over jouw opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio, naast het landelijk gemiddelde. Samengesteld door SBB. SBB gebruikt hiervoor eigen informatie en gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de landelijke jongerenorganisatie JOB.

Studie in Cijfers Maatschappelijke zorg BBL

Verhaal Donna

Donna van bloemist naar gasthuisouder

Het verhaal van Donna

Donna was bloemist maar droomde ervan gezinshuisouder te worden voor uit huis geplaatste kinderen.

Lees verder