Begeleider specifieke doelgroepen Ede

Begeleider specifieke doelgroepen (BBL) - Ede

Aanmelden

Wil jij mensen helpen helemaal op hun plek te zijn in de samenleving? Tijdens de opleiding begeleider specifieke doelgroepen op het Dulon College in Ede leer je daar alles over. Wij helpen je jouw plek te ontdekken, zodat jij op je best bent en anderen kunt helpen dat ook te zijn.

Let op: de naam van deze opleiding veranderd vanaf komend schooljaar. De nieuwe naam wordt begeleider maatschappelijke zorg.

Iets voor jou als je:

✓ Goed met mensen werkt                      ✓ Veel geduld en respect hebt

✓ Met emoties om weet te gaan               ✓ Ondernemend en dienstverlenend bent

Over de BBL-opleiding begeleider specifieke doelgroepen

Als begeleider specifieke doelgroepen werk je met groepen en individuen. Op de opleiding leer je hoe je hen het beste kunt begeleiden. Je doet kennis op over ontwikkelingspsychologie, sociaal-agogische vaardigheden (veranderingsprocessen bij mensen), methodische begeleiding en persoonlijke verzorging. Ook leer je communiceren met mensen die weerstand bieden, omgaan met onvoorspelbare situaties, vraaggericht werken en feedback- en reflectievaardigheden toepassen. Zo kan jij straks efficiënt, milieubewust en ergonomisch verantwoord je taken uitvoeren, en daardoor cliënten op de juiste manier begeleiden en ondersteunen.

Belangrijk om te weten: omdat dit een BBL-opleiding is, ga je een groot deel van je tijd in dienst bij een erkend leerbedrijf. Je moet vóór de startdatum van de opleiding een werkplek binnen de gehandicaptenzorg hebben geregeld voor minimaal 3 maanden.

 

Dulon College Welzijn

Het basisdeel van deze opleiding is onderdeel van een gezamenlijk basisjaar. Dat betekent dat je dit deel volgt samen met een aantal andere BBL-opleidingen, namelijk:

Jouw carrière als begeleider specifieke doelgroepen

Als afgestudeerd begeleider specifieke doelgroepen ga jij mensen met psychische-, sociale- of gedragsproblemen begeleiden. Je helpt ze met de dagelijkse dingen, zodat zij een zelfstandige plek in de maatschappij in kunnen nemen. Je gaat bijvoorbeeld werken in een opvangcentrum voor daklozen, een asielzoekerscentrum of andere instelling voor wonen, dagbesteding of vrije tijd.

Doorleren na je BBL-opleiding niveau 3

Verder studeren na deze opleiding kan via doorstroom naar een niveau 4 mbo-opleiding. Bijvoorbeeld Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen of Persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg.

Waarom deze mbo 3-opleiding op het Dulon College?

Als je wilt groeien, moet je jezelf kunnen zijn. Op het Dulon College in Ede kan en mag jij dat. In een veilige sfeer met veel persoonlijke aandacht en begeleiding, krijg je de kans om jezelf in de breedte en de diepte te ontwikkelen. Je wordt uitgedaagd om te worden wie je bent met álles wat je in je hebt, zodat je versteld staat van wat je kunt bereiken. Jij bepaalt zelf hoe je leert, kiest je eigen uitdagingen en maakt er zelf iets mooi van. Dus, waar ga je naartoe?

✓ Gepersonaliseerd onderwijs                 ✓ Kleinschalig georganiseerd

✓ Regie over je eigen leerproces             ✓ Hoge slagingspercentages

Aanmelden BBL specifieke doelgroepen

Via de aanmeldbutton hieronder meld je je direct aan voor een opleiding op het Dulon College. In het veld opmerkingen geef je aan dat je kiest voor de opleiding Begeleider specifieke doelgroepen (BBL).

Aanmelden

Studie in Cijfers

In Studie in Cijfers staat informatie over jouw opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio, naast het landelijk gemiddelde. Samengesteld door SBB. SBB gebruikt hiervoor eigen informatie en gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de landelijke jongerenorganisatie JOB.

Studie in Cijfers Maatschappelijke Zorg BBL

Instroommomenten opleiding Maatschappelijke Zorg (BBL)

Deze opleiding heeft diverse instroommomenten:

Maart/april 
(minimaal 20 studenten, maximaal 30 studenten)
Augustus / september 
(minimaal 20 studenten, maximaal 30 studenten)
December / Januari 
(minimaal 20 studenten, maximaal 30 studenten)