Begeleider specifieke doelgroepen Velp

Begeleider specifieke doelgroepen (BBL) - Arnhem

Aanmelden

Iets voor jou?

Jij kunt goed met mensen werken, hebt veel inlevingsvermogen, geduld en respect voor anderen. Je hebt een ondernemende en dienstverlenende houding en kunt goed met emoties omgaan.

De opleiding Begeleider specifieke doelgroepen

Je leert hoe je groepen en individuen kunt begeleiden. Een belangrijk onderdeel is het voeren van een goed gesprek en omgaan met onvoorspelbare situaties. Je krijgt les in sociaal-agogische vaardigheden (veranderingsprocessen bij mensen), ontwikkelingspsychologie. methodisch begeleiden van cliënten en persoonlijke verzorging. Ook krijg je les in anatomie en fysiologie. De voorschriften op het gebied van gezondheid, hygiëne, veiligheid, arbo en milieu komen aan bod en je leert feedback en reflectievaardigheden toepassen.

Jouw carrière 

Jij gaat mensen ondersteunen van alle leeftijden met bijvoorbeeld psychische problemen, gedragsproblemen of problemen op sociaal gebied. Je begeleidt hen bij dagelijkse dingen en helpt hen op weg naar een zelfstandig leven in de maatschappij. Je kunt gaan werken in instellingen voor wonen, dagbesteding of vrije tijd. Denk aan een opvangcentrum voor daklozen of een asielzoekerscentrum. 

Gezamenlijk basisjaar

Voor de opleidingen Begeleider Gehandicaptenzorg, Begeleider Specifieke Doelgroepen, Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg en Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen wordt het Basisdeel gezamenlijk aangeboden.

Bijsluiter