Begeleider gehandicaptenzorg Velp

Begeleider gehandicaptenzorg (BOL) - Velp

Aanmelden

Ben jij een echte aanpakker en werk je graag met mensen? Ben je creatief en goed in onverwachte situaties? Dan is de opleiding tot begeleider gehandicaptenzorg écht iets voor jou. Na deze 2- tot 3-jarige opleiding heb je alle nodige (praktijk)ervaring opgedaan om een vliegende start te maken in het werkveld.

Iets voor jou als je:

✓ Plezier hebt in werken met mensen         ✓ Niet bang bent voor onverwachte situaties

✓ Graag initiatief neemt                   ✓ Makkelijk met creatieve oplossingen komt

Over de opleiding begeleider gehandicaptenzorg

Tijdens de opleiding tot begeleider gehandicaptenzorg leer je om te gaan met de behoeften van verschillende doelgroepen. Een verstandelijke beperking vraagt immers om andere begeleiding dan een lichamelijke, zintuiglijke of meervoudige beperking. Je leert daarom vraaggericht te werken. Daarnaast leer je onder andere:

  • Kennis en vaardigheden nodig voor professionaliteit;
  • Anatomie, fysiologie en verpleegtechnische vaardigheden;
  • Communicatie met de verschillende doelgroepen;
  • Methodisch begeleiden;
  • De persoonlijke verzorging van cliënten uitvoeren;
  • Feedback ontvangen en geven.

Tot slot is er tijdens de opleiding aandacht voor sport en spel, muziek, drama en kunst. Bovendien leer je efficiënt, ergonomisch en milieubewust te werken. Zo word jij in 2 tot 3 jaar klaargestoomd voor de praktijk!

Jouw carrière als begeleider gehandicaptenzorg

Er zijn diverse soorten werkplekken waar je na je opleiding aan de slag kunt gaan. Denk bijvoorbeeld aan instellingen voor dagbesteding en vrijetijdsbesteding, maar ook aan zorginstanties waar cliënten wonen. De baankansen zijn goed, dus het is maar net waar jouw eigen voorkeur ligt.

Waarom de opleiding begeleider gehandicaptenzorg op het Astrum College?

Als jij het liefste al doende leert, past de BBL-opleiding begeleider gehandicaptenzorg op mbo niveau 3 goed bij je. De meeste tijd breng je namelijk door in de praktijk. Natuurlijk krijg je ook de nodige kennis mee, zodat je je cliënten zo goed en professioneel mogelijk kunt begeleiden. Je bent straks in staat om gemakkelijk te communiceren met je cliënten, zodat je er achter komt wat ze nodig hebben.

✓ Grotendeels praktijkonderwijs               ✓ Aandacht voor communicatie

✓ Volop persoonlijke begeleiding ✓ Zeer goede baankans

Aanmelden voor de opleiding begeleider gehandicaptenzorg

Via de aanmeldbutton hieronder meld je je direct aan voor een opleiding op het Astrum College. In het veld opmerkingen geef je aan dat je kiest voor de opleiding Begeleider gehandicaptenzorg (BBL).

Aanmelden 

Doorleren na begeleider gehandicaptenzorg niveau 3

Als je verder wilt leren na deze opleiding, kun je doorstromen naar een niveau 4-opleiding gehandicaptenzorg: persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg of persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen.

Deze studie in cijfers

In Studie in Cijfers staat informatie over deze opleiding en de kans op een baan en stage in de regio, naast het landelijk gemiddelde. Samengesteld door SBB. SBB gebruikt hiervoor eigen informatie en gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de landelijke jongerenorganisatie JOB.

Studie in Cijfers Maatschappelijke Zorg