Begeleider gehandicaptenzorg Ede

Begeleider gehandicaptenzorg (BBL) - Ede

Aanmelden

Je kunt je voor het lopende schooljaar 2021-2022 nog aanmelden voor deze opleiding. Kies bij het aanmelden voor schooljaar 2021-2022 en kies het startmoment van jouw keuze.

Vanaf schooljaar 22-23 gaat deze opleiding verder onder de naam Begeleider Maatschappelijke Zorg

Ben je betrokken, kun je snel schakelen en wil je mensen helpen? In de gehandicaptenzorg zijn mensen als jij hard nodig. Kies je voor de opleiding Begeleider gehandicaptenzorg BBL op het Dulon College in Ede, dan zorgen we dat jij helemaal op je plek terecht komt. Zodat jij op je best bent en anderen kunt helpen dat ook te zijn.

Iets voor jou als je:

✓ Snel kunt schakelen in lastige situaties ✓ Sociaal, creatief en betrokken bent

✓ Makkelijk grenzen aangeeft                   ✓ Niet bang bent initiatief te tonen

Over deze BBL-opleiding gehandicaptenzorg

Tijdens deze opleiding leer jij alles over zorg en ondersteuning bieden aan mensen met een beperking. Dat kunnen mensen van alle leeftijden zijn, met een verstandelijke, lichamelijke, zintuigelijke of meervoudige beperking. Je ontwikkelt de kennis, vaardigheden en beroepshouding die nodig zijn om het beroep professioneel uit te voeren. Zo besteed je bijvoorbeeld aandacht aan methodisch begeleiden van cliënten, persoonlijke verzorging en activiteiten (sport en spel, muziek, drama en beeldend vormen). Ook vaardigheden zoals vraaggericht werken, feedback en reflectie komen aan bod. Alles zodat jij straks efficiënt, milieubewust en ergonomisch verantwoord je werk kunt doen.

Deze opleiding is een BBL-opleiding. Dat betekent dat je één keer per week naar school gaat en de rest in dienst bent bij een erkend leerbedrijf binnen de gehandicaptenzorg. Let op: je moet deze werkplek geregeld hebben voordat de opleiding begint! Je bent daar vervolgens minimaal 3 maanden werkzaam.

 

Dulon College Welzijn

Gezamenlijk basisjaar

Het basisdeel van deze opleiding is onderdeel van een gezamenlijk basisjaar. Dat betekent dat je dit deel volgt samen met een aantal andere BBL-opleidingen, namelijk:

Jouw carrière als BBL-begeleider gehandicaptenzorg

Als afgestudeerd begeleider gehandicaptenzorg kun jij aan de slag op verschillende plekken binnen welzijn. Denk aan een instelling voor wonen, dagbesteding of vrije tijd in de gehandicaptenzorg. Dankzij je BBL-ervaring maak jij goede kans op een baan.

Doorleren na begeleider gehandicaptenzorg niveau 3 BBL

Wil je verder werken en leren voordat je de arbeidsmarkt betreed? Ga dan voor een niveau 4 BBL-opleiding zoals Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg of Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen.

Waarom gehandicaptenzorg BBL op het Dulon College?

Als je wilt groeien, moet je jezelf kunnen zijn. Op het Dulon College in Ede kan en mag jij dat. In een veilige sfeer met veel persoonlijke aandacht en begeleiding, krijg je de kans om jezelf in de breedte en de diepte te ontwikkelen. Je wordt uitgedaagd om te worden wie je bent met álles wat je in je hebt, zodat je versteld staat van wat je kunt bereiken. Jij bepaalt zelf hoe je leert, kiest je eigen uitdagingen en maakt er zelf iets mooi van. Dus, waar ga je naartoe?

✓ Gepersonaliseerd onderwijs                 ✓ Kleinschalig georganiseerd

✓ Regie over je eigen leerproces             ✓ Hoge slagingspercentages

Aanmelden gehandicaptenzorgopleiding BBL

Via de aanmeldbutton hieronder meld je je direct aan voor een opleiding op het Dulon

College. In het veld opmerkingen geef je aan dat je kiest voor de opleiding Begeleider gehandicaptenzorg (BBL).

Aanmelden 

Studie in Cijfers Maatschappelijke Zorg BBL-3

Studie in Cijfers

In Studie in Cijfers staat informatie over jouw opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio, naast het landelijk gemiddelde. Samengesteld door SBB. SBB gebruikt hiervoor eigen informatie en gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de landelijke jongerenorganisatie JOB.

Studie in Cijfers Maatschappelijke Zorg BBL