Begeleider gehandicaptenzorg (BBL) - Velp

Aanmelden

Iets voor jou?

Jij bent betrokken, sociaal, creatief en durft initiatief te nemen. Je kunt goed omgaan met onverwachte en lastige situaties en weet jouw grenzen aan te geven.

De opleiding Begeleider gehandicaptenzorg

Jij leert zorg bieden en ondersteuning geven aan mensen van alle leeftijden met verstandelijke, lichamelijke, zintuiglijke of meervoudige beperkingen. Je ontwikkelt de kennis, vaardigheden en beroepshouding die nodig zijn om het beroep op professionele wijze uit te voeren. Methodisch begeleiden van cliënten komt aan bod, evenals de vakken persoonlijke verzorging en facilitaire dienstverlening. Ook krijg je les in anatomie, fysiologie, verpleegtechnische vaardigheden en er is aandacht voor activiteiten als sport en spel, muziek, drama en beeldend vormen. Daarnaast breng je een groot deel van de opleiding in de praktijk door.  

Jouw carrière 

Jij kunt aan de slag bij instellingen voor wonen, dagbesteding en vrije tijd in de gehandicaptenzorg. 

 

Gezamenlijk basisjaar

Voor de opleidingen Begeleider Gehandicaptenzorg, Begeleider Specifieke Doelgroepen, Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg en Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen wordt het Basisdeel gezamenlijk aangeboden.

Zorg & Welzijn

Niet gevonden wat je zocht?
Bekijk onze andere Zorg & Welzijn-opleidingen.

Bekijk opleidingen

Bijsluiter