Autotechnicus (BBL) - Arnhem

Aanmelden

Per 1-8-2021 wordt deze opleiding samengevoegd met de opleiding: Bedrijfsautotechnicus.
Deze opleidingen krijgen de nieuwe naam: Basis technicus voertuigen en mobiele werktuigen.

Bij het aanmelden voor deze opleiding kies je voor de opleiding: Basis technicus voertuigen en mobiele werktuigen

Iets voor jou?

Je werkt het liefst met je handen en voelt je helemaal thuis in een garage waar je graag sleutelt aan auto’s. Je hebt technisch inzicht, kunt nauwkeurig en zelfstandig werken, maar werkt ook graag in teamverband.

De opleiding Autotechnicus

Als autotechnicus monteer en vervang je onderdelen en accessoires aan personenauto’s. Je leert controle- en onderhoudsbeurten op professionele wijze uitvoeren en kleine reparaties verrichten. Ook leer je omgaan met (hand)gereedschap en moderne apparatuur. Je krijgt workshops op het gebied van koelsystemen, brandstofsystemen, wielen, banden en hydraulische remmen, elektro en verlichting. In personenauto’s zit steeds meer elektronische apparatuur. Je maakt kennis met alle moderne elektronica zodat jij er goed mee overweg kunt.

Je werkt ook aan algemene vaardigheden die belangrijk zijn voor een autotechnicus. Het verlenen van service en een juiste beroepshouding is bijvoorbeeld erg belangrijk in een garagebedrijf. Een gedeelte van de opleiding bestaat uit praktijkopdrachten, die je uitvoert in de werkplaats op school en/of bij het leerbedrijf. Op deze manier pas je de theorie toe in de praktijk. Tijdens de opleiding ga je al aan de slag bij garagebedrijven zoals autodealers en vakgarages.

Jouw carrière

Met dit diploma kun je aan de slag als autotechnicus bij autodealers of universele autobedrijven voor personenauto’s. Je neemt de voertuigen vakkundig onder handen zodat ze weer veilig de weg op kunnen.