mbo opleiding Engineer-Werktuigbouwkunde-ede

Allround Vakkracht Onderhoud - en Klusbedrijf (BOL) - Ede

Aanmelden

Iets voor jou?

Jij hebt technisch inzicht, een dienstverlenende, probleemoplossende werkhouding en je kunt nauwkeurig en volgens planning werken. Je gaat graag een uitdaging aan, maar doet dit nooit ten koste van veiligheid en kwaliteit.

De opleiding

Je leert allerlei (onderhouds)werkzaamheden uitvoeren aan technische installaties, gebouwonderdelen en omgeving. Dit varieert van tegelzetten en behangen tot timmer- en schilderwerk. Daarvoor leer je werken met allerlei hand- en elektrisch gereedschap. Je doet de basiskennis op van elektrotechniek, bouwtechniek en werktuigkundige installaties. Je oefent met het opnemen en vaststellen van te verrichten werkzaamheden, maar ook hoe je deze voorbereidt, organiseert en uitvoert. Je doet kennis op van relevante arbo-, veiligheids-, milieu- en bedrijfsvoorschriften. Naast het werken met je handen, leer je meer over het gebruik van moderne communicatiemiddelen en krijg je lessen in Loopbaan & Burgerschap, Nederlands, Engels, wiskunde en sport.

 

Jouw carrière

Na het behalen van jouw diploma onderhoud je de binnen- en buitenruimtes van gebouwen, inclusief diverse technische installaties. Jouw werkterrein is afwisselend. Je voert je werk bijvoorbeeld uit bij woningen, hotels, zorginstellingen, recreatieparken, winkelbedrijven, scholen, defensiegebouwen, musea, theaters, zalencentra, kantoren of dierentuinen. In jouw rol zorg je voor het voorbereiden, organiseren en uitvoeren van het werk. Als zelfstandige (zzp’er) voer je het werk zelf uit, binnen een team verdeel je de werkzaamheden onder jouw collega’s.

Veiligheid & Vakmanschap Servicemedewerker gebouwen

Allround Vakkracht Onderhoud- en Klusbedrijf bij Defensie?

Je kunt bij deze opleiding ook kiezen voor het keuzedeel Veiligheid en Vakmanschap. Dat betekent dat een deel van je opleiding bestaat uit defensielessen. Ook loop je jouw stage dan bij de genie, het bouwbedrijf van de Koninklijke Landmacht. Daar oefen je de technische kennis en vaardigheden en past deze toe in een militaire omgeving.

Al bij de aanmelding voor deze opleiding, geef je aan of je kiest voor defensie of de gewone variant. Om voor deze richting in aanmerking te komen, doorloop je een selectie- en intakeprocedure en onderga je een verplichte sportmedische keuring. Na je opleiding heb je, mits aan alle eisen voldaan en door defensie goedgekeurd, gegarandeerd een baan bij defensie.

Lees meer