Allround meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer (BBL) - Ede

Allround meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer (BBL) - Ede

Aanmelden

Wil jij iets moois en functioneels bouwen met je eigen handen? Als allround meubelmaker of (scheeps-)interieurbouwer maak je niet alleen iets wat veel gebruikt wordt, maar ook iets wat mooi moet zijn. Creativiteit en gevoel voor vormgeving zijn daarbij van belang. De BBL-opleiding allround meubelmaker en (scheeps-)interieurbouw van het Technova College duurt 3 jaar. Volg je deze opleiding na het behalen van een niveau 2 diploma? Dan duurt deze opleiding nog maar 2 jaar. Daarna kun jij zelfstandig aan de slag als meubelmaker of interieurbouwer.

Klinkt dit interessant en wil je meer weten over de BBL-opleiding meubelmaker en (scheeps-)interieurbouwer aan het Technova College? Lees dan verder. Weet je al zeker dat dit de opleiding voor jou is? Schrijf je dan direct in.

De BBL-opleiding tot meubelmaker en (scheeps-)interieurbouwer is iets voor jou als:

✓ je nauwkeurig bent en zelfstandig kunt werken

✓ je creatief bent en gevoel hebt voor vormgeving

✓ je een professionele houding hebt en veilig werken belangrijk vindt

✓ je technisch inzicht hebt

Over de BBL-opleiding tot meubelmaker en (scheeps-)interieurbouwer 

Tijdens de BBL-opleiding allround meubelmaker en- (scheeps-)interieurbouwer leer jij alles wat er komt kijken bij een carrière in de meubelbranche. Wil jij de handen uit de mouwen steken en leren hoe je hout bewerkt tot de mooiste meubels en interieurs? Dan ben je aan het juiste adres. 

Je leert technische tekeningen lezen en uitwerken. Ook leer je alles over de verschillende houtmaterialen die er zijn, van verschillende soorten hout en hardhout tot plaatmateriaal. Jij weet straks precies welk materiaal het beste is voor welke toepassing en waarom. Je doet specialistische kennis op, waardoor jij ingewikkelde producten kan fabriceren. En dat volledig zelfstandig!

Het gereedschap van de meubelmaker en interieurbouwer kent straks geen geheimen meer voor jou. Je leert omgaan met power tools, handgereedschap en verschillende houtbewerkingsmachines bedienen en onderhouden. Hierbij is ook volop aandacht voor geldende milieu- en Arbowetgeving. 

Omdat de kans groot is dat jij straks je eigen team van meubelmakers aanstuurt, wordt al tijdens de opleiding gewerkt aan communicatieve vaardigheden en leidinggeven. Ook leer je plannen, organiseren en snel ingrijpen als er problemen ontstaan.

We duiken niet alleen de theorie in, maar gaan juist ook veel met de praktijk aan de slag. Je leert het vak van meubelmaker en interieurbouwer het beste door het zo veel mogelijk te doen. Tijdens deze BBL-opleiding kun je gelijk alle kennis en vaardigheden in de praktijk brengen bij jouw leer- en werkbedrijf.  Zo leer je monteren, afwerken, lijmen en kitten. Zo maak je verschillende producten en meubels, van een tafel of bed tot volledige winkelinrichting.

Tijdens de opleiding ben je al aan het werk op je leerwerkplek. Hier doe je veel praktijkervaring op en leer je van een ervaren meubelmaker of interieurbouwer de fijnste kneepjes van het vak.

Werkplek bij een leerbedrijf

BBL staat voor beroepsbegeleidende leerweg. Dit houdt in dat je studie bestaat uit een combinatie van werken en leren. Om die combinatie te kunnen maken ga je in dienst bij een leerbedrijf.

Voor het begin van de opleiding moet je een werkplek hebben  met voldoende werkuren. Dit is een betaalde baan bij een erkend leerbedrijf. Deze werkplek moet je zelf regelen, bijvoorbeeld via Stagemarkt.nl. Heb je hulp nodig? Neem dan contact met ons op.

Wil je deze opleiding liever als BOL-opleiding volgen? Dat kan! De opleiding allround meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer is er ook als BOL-opleiding. Ook tijden de BOL-opleiding leer je door te doen, alleen dan loop je stage.

De BBL-opleiding allround meubelmaker en interieurbouwer in cijfers

Studie in Cijfers geeft je inzicht in de opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio, vergeleken met het landelijk gemiddelde. Ook vind je hierin andere belangrijke informatie die je kan helpen met het kiezen van een studie, namelijk:

  • de tevredenheid van studenten
  • het percentage geslaagde studenten
  • het percentage studenten dat doorstroomt naar niveau 4
  • het percentage gediplomeerden met werk
  • de kans op een stageplek of leerbaan
  • de kans op werk
  • het startsalaris

De informatie is samengesteld door Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs en Beroepsleven (SBB). SBB gebruikt hiervoor eigen informatie en gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de landelijke jongerenorganisatie JOB.

Studie in Cijfers Meubels en (scheeps)interieurs maken BBL

Waarom de BBL-opleiding allround meubelmaker en interieurbouwer op het Technova College volgen?

Op het Technova College in Ede leiden we de technische en creatieve vakmensen op die nu en in de toekomst nodig zijn. Mensen die een cruciale schakel vormen in de maatschappij van morgen. Op een hypermoderne, bruisende school word je door gepassioneerde docenten en medewerkers vakkundig naar je toekomst als vakheld begeleid.

✓ Kleinschalige structuur, ongedwongen sfeer   ✓ Fijne mix van theorie en praktijk

✓ Leer een vak waar de maatschappij om vraagt    ✓ Groot netwerk in bedrijfsleven

Ben jij klaar om aan de slag te gaan als allround meubelmaker of interieurbouwer?

Schrijf je in voor de BBL-opleiding allround meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer op het Technova College:

aanmeldlink

Twijfel je nog?

Heb je een vraag of twijfel je of de BBL-opleiding tot allround meubelmaker en interieurbouwer het wel voor jou is? Maak je geen zorgen, we helpen je graag! Stuur ons een mail met jouw vraag.

steljevraag@technovacollege.nl