Constructiewerker BBL

Allround constructiewerker (BBL) - Ede

Aanmelden

Iets voor jou?

Je hebt technisch en ruimtelijk inzicht, levert nauwkeurig werk en maakt graag constructies. Je bent stressbestendig en kunt zowel in teamverband als zelfstandig werken.

De opleiding Allround Constructiewerker

Als allround constructiewerker pas je verschillende technieken toe op materiaal. Denk aan buigen, lassen en het samenstellen ervan. Je leert veelal onderdelen van leidingwerk maken of constructiedelen van bijvoorbeeld bruggen en gebouwen. Tijdens de opleiding leer je alle technieken kennen die nodig zijn om materialen goed te kunnen bewerken en te vervormen. Je leert assembleren en monteren van deelproducten en je kunt constructieonderdelen met elkaar verbinden. Daarnaast leer je (computergestuurde) machines bedienen. Tijdens de opleiding wordt ruim aandacht besteed aan de voorschriften en regelgeving rond arbowetgeving, veiligheid en milieu. Je doet veel materialenkennis op en leert technische tekeningen lezen. 

Jouw carrière

Als allround constructiewerker kun je aan de slag bij bedrijven in de metaalproductenindustrie (constructie, pijpenbewerking en lassen). Je kunt ook aan het werk bij toeleveringsbedrijven en in de machine-, scheeps- en apparatenbouw. Je bent verantwoordelijk voor het vervaardigen, repareren en modificeren van constructies.

Doorleren? 

Je kunt je na deze opleiding verder ontwikkelen tot meewerkend leidinggevende of werkvoorbereider. Je kunt je ook verder verbreden binnen het vakgebied metaalbewerken.

De opleiding duurt 2 jaar als je de opleiding Constructiewerker niveau 2 hebt afgerond. 
 

Studie in Cijfers Metaalbewerken BBL-3

Studie in Cijfers

In Studie in Cijfers staat informatie over jouw opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio, naast het landelijk gemiddelde. Samengesteld door SBB. SBB gebruikt hiervoor eigen informatie en gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de landelijke jongerenorganisatie JOB.

Studie in Cijfers Metaalbewerken BBL