zijne_majesteit_de_koning_opent_mbo.jpg

Zijne Majesteit de Koning opent mbo-jaar 2018-2019

22-08-2018

Het mbo-jaar 2018-2019 wordt op 27 augustus geopend door Zijne Majesteit de Koning. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bekend gemaakt.

Ton Heerts, voorzitter MBO Raad: “We zijn geweldig trots dat onze Koning dit wil doen. Dit is een fantastische opsteker voor onze studenten. En voor alle bestuurders, docenten, instructeurs en andere medewerkers die energie steken in het opleiden van het hart van onze beroepsbevolking en samenleving.” De nationale opening van het mbo-jaar wordt dit jaar namens alle mbo-scholen georganiseerd door de regio Noord-Brabant met als gastheer ROC Tilburg.

Het is voor het eerst dat de MBO Raad namens de mbo-scholen een nationale opening van een dergelijke omvang organiseert. Heerts: “Het mbo verdient een prachtige opening, zoals in het hbo en wo al gebruikelijk is. We gaan dan ook een nieuwe traditie starten. Met elk jaar een andere provincie als vaandeldrager. De eerste opening op 27 augustus krijgt met de komst van Zijne Majesteit de Koning een heel bijzonder karakter.”

De komende periode werken de MBO Raad en ROC Tilburg hard aan het invullen van het programma dat vooral de drievoudige opdracht van het mbo in de spotlights zal zetten: opleiden voor de arbeidsmarkt, goed burgerschap en een leven lang ontwikkelen. Heerts: “Onze studenten staan ook op een andere manier centraal. De 42 ambassadeurs die deel gaan nemen aan de verkiezing Landelijke ambassadeur mbo 2018 worden in het bijzijn van Zijne Majesteit de Koning gepresenteerd.”

bron: MBO Raad