WEteam verleidt meer bedrijven tot samenwerking

06-10-2016

‘Samen bouwen aan de Garage van de toekomst’

EDE - Op dinsdag 4 oktober waren diverse vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en overheid op bezoek bij ROC A12 om op uitnodiging van het WEteam een sponsorbijeenkomst bij te wonen. Het WE-team, dat bestaat uit studenten Bouwkunde, Mechatronica en ICT, bruist van ambitie en presenteerde vernieuwende plannen voor de Garage van de toekomst.   

Het WE-team presenteert haar plannen, op de voorgrond 3D-geprinte prototypes van The Barn die als premium aan de aanwezigen zijn aangeboden.

 

The Barn wordt de Garage van de toekomst! 

Het WEteam timmert al enkele maanden aan de weg in nauwe samenwerking met bedrijven en overheid. Gaandeweg het project ontsproten binnen het team vernieuwende ideeën. Wat oorspronkelijk een stalling moest worden voor de WEpod, is inmiddels uitgegroeid tot een innovatief, duurzaam en toekomstbestendig project. Het gebouw, dat het WEteam heeft omgedoopt tot The Barn, gaat behalve een WEpod-stalling, een testomgeving worden waar bedrijven en studenten hun innovatieve en duurzame producten kunnen testen en evalueren. Het WEteam zoekt meer partners die zich aan dit innovatieve project willen verbinden en kunnen bijdragen aan de realisatie van The Barn.

 

WEpod Challenge

Begin 2016 werden studenten van verschillende technische opleidingen van ROC A12 in de WEpod Challenge uitgedaagd om een duurzame stalling te ontwerpen voor de WEpod. De WEpod is een innovatief, zelfrijdend voertuig zonder stuur en pedalen, dat gaat rijden tussen Station Ede-Wageningen en de Wageningen Campus (www.wepods.nl). De winnaars van deze wedstrijd werken nu aan het vervoer van de toekomst en de ‘Garage van de Toekomst’ in nauwe samenwerking met overheid en bedrijfsleven