Topsporthal Ede

05-04-2017

Topsport, recreatieve sport, onderwijs en paramedische expertise in één duurzaam gebouw. Dat is de topsporthal Ede. De topsporthal vormt vanaf medio 2018 dé ontmoetingsplek van de Kenniscampus Ede. De nieuwe topsporthal komt tot stand dankzij de gemeente Ede, ROC A12/COG en Sportservice Ede. Als alles volgens plan gaat, start de bouw op 4 juni. Alle studenten die op de kenniscampus in Ede studeren kunnen er straks overdag sporten.

Toine Schinkel, lid van het College van Bestuur van de Christelijke onderwijsgroep COG,  is blij met de hal:  "Je ontwikkelen en het beste uit jezelf halen als student vraagt om een gezonde levensstijl met voldoende beweging. En voor studenten van de opleidingen 'sport en bewegen' en 'veiligheid en vakmanschap' van ROC A12 biedt de topsporthal moderne leerfaciliteiten.''

Circa 1200 toeschouwers kunnen in de topsporthal genieten van nationale en internationale (top)sportwedstrijden en -evenementen. De faciliteiten zijn uitstekend: een state-of the-art  fitnessruimte, dojo en verschillende onderwijsruimten. De topsporthal is het verbindende element van het open sportpark De Hoekelumse Eng, met zeven voetbalvelden, een honkbalveld en een atletiekbaan. Hier komen nog een beachvolleybalveld, stormbaan en hardlooproutes bij. De hal vervangt de oude sporthal De Reehorst en de sporthal van ROC A12.

Zie ook:www.topsporthale-ede.nl  en de animatie van de sporthal