Street Art Ede Garden of Ede

10-11-2020

​​Op maandag 9 november is de aftrap geweest van de grootste muurschildering in Ede tot nu toe. 
Het wordt 'schilderen op nummer XXL' op een muur van 25x7 meter. De muurschildering is een ode aan de gemeente Ede en heeft daarom de titel 'Garden of Ede'. 

Behalve dat het de grootste muurschildering wordt, is dit ook de eerste keer waarbij de ontwerper niet het ontwerp aanbrengt op de muur, maar onze derdejaars studenten Allround Mediamaker van het Technova College in Ede. Naast het aanbrengen van de muurschildering zelf hebben de studenten een mediarol door gezamenlijk het proces vast te leggen en te bundelen in een media-kit. Deze zal achteraf gedeeld en ingezet worden met alle betrokken partijen ter promotie van het bijzondere project.

Het algemene doel van het project is om de studenten in de praktijk kennis te laten maken met street art. Street art is breed begrip en heeft veel verschillende verschijningsvormen. De studenten hebben voorafgaand aan het project een digitale rondleiding langs graffiti locaties in Ede gekregen, georganiseerd door Xander van Soelen. De insteek van de rondleiding is om de studenten te inspireren over street art en graffitikunst waardoor ze met een andere blik naar de publieke ruimte kijken

De opdrachtgever is Astrant in Ede. Astrant ontwikkelt creatieve projecten in de publieke ruimte o.a. over street art. Menno Anker is de ontwerper van de The Garden of Ede. Hij is werkzaam vanuit zijn ontwerpbureau Menno Anker Design in Utrecht en is tijdens de projectweken betrokken als artdirector. Zijn rol is om zijn kennis te delen met de studenten. Dit zal hij doen door de studenten vooraf inzicht te geven hoe The Garden of Ede tot stand is gekomen, het ontwerpproces en zijn rol van grafisch ontwerper in het algemeen. Koen Dolman is de artiest die de muurschildering zal aanbrengen. Hij werkt onder de naam Dolmanart en is gespecialiseerd is graffiti en kleurrijke muurschilderingen. Hij is tijdens de projectweken de praktijkopleider. Net • Werk begeleidt en ondersteunt vanuit hun onderwijsvisie.

We hopen de studenten een unieke ervaring te bieden in het werkveld met inspirerende mensen en een waardevol eindproduct voor hun portfolio. Geïnteresseerden zijn, uiteraard met maximaal 2 personen en op gepaste afstand, in de week van 9 TM 13 november welkom om te komen kijken hoe de muurschildering tot stand komt.

​Locatie:

Van de Scheur kantoormeubelen
Kerkweg 39
6713 NC Ede

Tijden: 10:00 uur tot 16:00 uur
Datum: 9 t/m 13 november 
Info: net.werk@technovacollege.nl