Spectaculair afscheid van techniek gebouw in theater van de sloop

16-12-2016

EDE - Op 30 november nam ROC A12 op bijzondere wijze afscheid van haar oude techniekgebouw aan de Bovenbuurtweg. Het gebouw wordt gesloopt en de school bouwt hier binnenkort het nieuwe Technova College. Het ROC zag kans om het onderwijs te koppelen aan de sloop en studenten een uitdagende praktijkopdracht te bieden. Het resultaat was de theaterproductie Het Theater van de Sloop als eerbetoon aan het voormalig techniekgebouw en startschot voor de nieuwbouw. 

Ruim veertig studenten waren betrokken bij de productie van het Theater van de Sloop in verschillende rollen. Denk hierbij aan studenten Podium- & Evenemententechniek, Audiovisueel Specialist, Junior Producer en studenten Orde & Veiligheid. Ook de nieuwbouw biedt volop mogelijkheden om het onderwijs bij te betrekken, zoals een college van een bouwbedrijf, maquette bouwen of fotografie-opdracht. Quintijn Cassee, AV-specialist: “De sloop van het gebouw was een supermooie kans om met elkaar een échte productie te maken. Wat wij in de praktijklessen leren van filmen en monteren tot het opstellen van paklijsten, kwam hier samen in een geweldig evenement.” 

Studenten maken de komende jaren foto- en videoreportages van de bouw en organiseren diverse evenementen. Volg de ontwikkelingen op facebook.com/theatervandebouw/ 

 

Fotografie: Femke Rops, 3e jaars student fotografie

Bekijk het Theater van de Sloop online: livestream