ROC A12 organiseert verkiezingsdebat

07-03-2017

Woensdag 8 maart organiseert ROC A12 in Ede een verkiezingsdebat voor studenten. Kandidaat-kamerleden gaan met elkaar in debat over onderwerpen waarbij studenten zich betrokken voelen.   

Aan het debat nemen in ieder geval de volgende vier politici deel: Lisa Westerveld (GroenLinks), Sebastiaan den Bak (CDA), Hans Boerwinkel (SP) en Martijn de Kort (PvdA). Studenten kunnen zelf onderwerpen, vragen en stellingen aandragen die aan de partijen worden voorgelegd en waarop de politici kunnen reageren. Onderwerpen die aan bod zullen komen zijn de studiefinanciering, ov-kaart voor mbo-studenten en doorstroming naar het werkveld en het hbo.

 

Bij de organisatie van het debat worden verschillende opleidingen van ROC A12 betrokken. Studenten Podium- & Evenemententechniek zorgen voor het licht en geluid en studenten Management Support zorgen voor de ontvangst en begeleiding van de gasten. Jannemieke Wijgergangs, directeur van ROC A12, is enthousiast over dit initiatief van enkele docenten. “Als school nemen we hiermee onze verantwoordelijkheid om zoveel mogelijk studenten te motiveren om daadwerkelijk te gaan stemmen op 15 maart.”