overhandiging_symbolische_sleutel_c_femke_rops_technova_college.jpg

Oplevering Technova College

26-06-2018

EDE – Na twee jaar voorbereiding en bouwen is het nieuwe techniekgebouw aan de Bovenbuurtweg te Ede klaar. Op maandag 25 juni vierden het bouwteam, ROC A12 en opdrachtgever Christelijke Onderwijs Groep Vallei & Gelderland Midden (COG), de stichting waar ROC A12 onderdeel van is, een feestelijke sleuteloverdracht. Hiermee is een duurzaam bouwproject opgeleverd dat uniek is in zijn aanbestedings-vorm, door de verantwoordelijkheid voor 25 jaar levering van onderhoud en energie aan het pand. Per augustus 2018 betrekken de technische opleidingen van ROC A12 het gebouw en gaan dan verder onder de nieuwe naam ‘Technova College’.

Innovatieve gebouwontwikkeling

De bouw van het techniekgebouw is gerealiseerd door Consortium Team TechINnova, een initiatief van de drie lokale, Edese bedrijven: Bouwbedrijf Kreeft B.V., ITN Installatietechniek B.V. en Bruil bouw. Op 25 juni droeg TechINnova met trots de sleutel over aan Ad Kuivenhoven, Hoofd huisvesting & facilitaire zaken van COG. Kuivenhoven is enthousiast over het energieneutrale gebouw en de bijzondere aanbestedingsvorm, waarin TechINnova voor de komende 25 jaar verantwoordelijk is voor de energielevering en het onderhoud van het gebouw. Kuivenhoven: “Door deze werkwijze zijn de ontwikkelaars al vanaf de tekentafel uitgedaagd om kritisch te zijn op het bouwproces en de keuze voor bouwmaterialen, binnen het beschikbare investeringsbudget. Innovatie, creativiteit en duurzaamheid zijn het resultaat en dat zien we overal in het gebouw terug”, aldus Kuivenhoven. De oplevering werd feestelijk gevierd met TechINnova, onderaannemers en betrokken medewerkers van ROC A12/Technova en COG. In 2016 gaf COG de opdracht voor een innovatieve gebouwontwikkeling om te komen tot een passend gebouw voor technische opleidingen.

Technische opleidingen starten na de zomer in spiksplinternieuw gebouw

In het nieuwe schooljaar starten de techniekstudenten hun lessen in het spiksplinternieuwe gebouw aan de Bovenbuurtweg 7 in Ede. De huidige tijdelijke locaties in Ede, waaronder het gebouw aan de Klaphekweg en de tijdelijke huisvesting in het gebouw van Lukkien, worden voor het nieuwe schooljaar opgeheven. De officiële, feestelijke opening van het nieuwe gebouw zal op 18 oktober 2018 zijn.

Fotobijschrift: TechINnova overhandigt de symbolische sleutel aan COG, vlnr: Dirk Jan van den Brink, Ad Kuivenhoven en Michiel Dekens. © Femke Rops, vierdejaars student fotografie