gefeliciteerd_skills_winnaars_dulon

Onze winnaars van kwalificatie Skills CAD tekenen

16-02-2018

25 januari jl. hebben mechatronica-studenten Hans Nonhebel en Thomas Sassen deelgenomen aan de kwalificatiewedstrijd "Tekenen en Ontwerpen met Inventor" in Vlissingen. Beide hebben ze het erg goed gedaan. Thomas heeft de elfde plaats weten te bemachtigen en Hans is nummer één geworden. De eerste 8 van de 18 deelnemers mogen door naar de landelijke finale in maart.“We zijn trots op onze jongens!” – Ben van den Hoogen, coördinator afdeling Mechatronica. 

De opdracht

De studenten kregen de opdracht om met het softwarepakket Autodesk Inventor een model te maken, aanpassingen te verrichten in een bestaand model, werktekeningen te maken en het product te presenteren middels renderingen, exploded views en animaties. Benieuwd naar hoe het eraan toe ging die dag? Bekijk de video

Wat is Inventor? 

CAD tekenen, oftewel Mechanical Engineering, is de basis van alle techniek. Alle apparaten en machines zullen, voordat deze in productie gaan, volledig uitgedacht, getekend en ontworpen worden door de engineer. De engineer maakt gebruik van een softwarepakket, in dit geval Autodesk Inventor, waarmee ontwerpen en aanpassingen aan bestaande ontwerpen worden uitgebeeld in 3D. 

Landelijke finale

De nationale finale, ook wel Skills The Finals genoemd, vindt plaats van 15 t/m 17 maart. Tijdens dit evenement strijden de finalisten om te bepalen wie zich nationaal kampioen mag noemen in zijn/haar vakgebied.

Word ook engineer!

Heb jij gevoel voor techniek en affiniteit met computers? En ben je handig en praktisch ingesteld? Dan is een baan in de Mechatronica iets voor jou. Bekijk ons opleidingsaanbod of kom 13 maart naar de infoavond tussen 18.30 en 20.30 uur.