officiele_opening_van_de_cees_van_der_knaaphal_ede_topsporthal.jpg

Officiële opening van de Cees van der Knaaphal

09-07-2018

Na veertien maanden bouwen is het zover: oud-burgemeester Cees van der Knaap plaatst op zaterdag 14 juli de allerlaatste steen van de Topsporthal in Ede die zijn naam draagt. 

De Van der Knaaphal, de topsporthal van Ede moet een inspirerende plek worden waar sporters en studenten zichzelf kunnen ontwikkelen. Topsport, recreatieve sport, onderwijs en paramedische expertise in één duurzaam gebouw. De hal is de ontmoetingsplek van de Kenniscampus Ede. Vanaf 14 juli kunnen hier studenten van het Dulon College, (top)sportclubs en individuele sporters samen sporten, leren, eten en ontspannen. 

Circa 1.100 toeschouwers kunnen in de Van der Knaaphal genieten van nationale en internationale (top)sportwedstrijden en -evenementen. De faciliteiten zijn een moderne fitnessruimte, multifunctionele sportruimtes/dojo en verschillende onderwijsruimten. Technologieën als beeldregistratie moeten sportprestaties naar een hoger niveau kunnen tillen. De nieuwe sporthal draagt bij aan een duurzaam Ede. De hal is energiezuinig door warmte- koudeopslag en ledverlichting. De energie die nodig is, komt van hernieuwbare energiebronnen, zoals zonne-energie en het warmtenet Ede. De hal is gebouwd volgens de principes van circulair bouwen. Op 14 juli is de opening voor genodigden. Op 15 september organiseert Sportservice Ede samen met de ondernemers en sportverenigingen een Experience Day voor alle inwoners uit Ede.

bron: EdeStad.nl