Nieuwe winkel in Velp - De Astrum Store

Nieuwe winkel in Velp: De Astrum Store

13-11-2019

VELP – Maandag 11 november werd de Astrum Pop-Up Store aan Den Heuvel in Velp door wethouder Dorus Klomberg en de Directeur van het Astrum College officieel geopend. De tijdelijke winkel is gevestigd in een deel van de voormalige bieb / Nieuwe Ruimte.

Na diverse toespraken door onder andere Wim Meurs projectleider, de directeur van het Astrum college en wethouder Dorus Klomberg, was het tijd om de Pop-Up Store officieel te openen. Dit deden zij door gezamenlijk het lint door te knippen waarna de toegangsdeur geopend kon worden.

De Pop-Up Store is in samenwerking van het Astrum College, Stichting Nieuwe Ruimte, 2Switch, De Intrapec groep, Stichting “Het werkt”, Ad Hoc en gemeente Rheden tot stand gekomen. Hierin kunnen leerlingen praktijk ervaring op doen over ondernemersschap.

Tien weken lang zullen leerlingen kunnen ervaren hoe het is om een winkel te runnen en wat er zoal bij komt kijken zoals: een marketingplan maken, het assortiment samenstellen, het inrichten van de winkel, duurzaamheid, taakverdeling, winst marge, btw, kassawerk, pin-betaling regelen, inschrijven bij kamer van koophandel, vergunningen aanvragen, en reclame maken.

In de winkel zijn artikelen te vinden die nog een 2e kans verdienen zoals kleding van 2Switch maar ook gemaakte meubels van stichting Het Werk(t). De winkel “Heimwee naar Vroeger“ zal geopend zijn in de periode 11-11-2019 t/m 24-01-2020 op maandag van 15.00 tot 17.00 uur. En op donderdag van 10.00 tot 12.30 uur, dit is tijdens de markt in Velp.

Er zullen 11 groepen van steeds 3 tot 5 studenten in de winkel werken. Totaal werken 55 man aan dit project. Zij zullen het moeten stellen zonder hulp van docenten.

Meer foto's op: rheden.nieuws.nl