nadine_van_spanje_veenendaal_wint_de_titel_roc_a12_student-ondernemer_2018.jpg

Nadine van Spanje wint de titel 'ROC A12 Student-ondernemer 2018'

06-04-2018

Afgelopen woensdag won Nadine van Spanje uit Veenendaal de titel 'ROC A12 Student-ondernemer 2018. Een groep studenten van verschillende opleidingen hebben de afgelopen tijd het 'Ik ga ondernemen' traject gevolgd, het excellentietraject ondernemerschap van ROC A12. 

Tijdens de finale moesten studenten hun bedrijven presenteren voor publiek en voor een jury. Nadine was een van de tien finalisten en is sinds 2015 de trotse eigenaresse van haar bedrijf New Fotografie. Ze is de vakvrouw als het gaat om interieurfotografie, bedrijfsfotografie en social media workshops voor basisscholen. Ze won 3 prijzen, namelijk de finale van het excellentie-traject 'Ik ga ondernemen' en de publieks- en de juryprijs voor ROC A12 Student-ondernemer 2018. Ze heeft dit totaal niet verwacht, maar is er ontzettend blij mee. 

Trotse vrouwelijke ondernemer

Nadine: “In 2015 werd ik als 18-jarig meisje ondernemer en kreeg toen veel wisselende reacties. Ik werd vaak niet serieus genomen door de combinatie van mijn leeftijd, geslacht en mijn vak. Afgelopen woensdag heb ik laten zien dat kleine meisjes van 21 echt wel kunnen ondernemen, ook met een vak waar tegenwoordig (te) veel mensen voor kiezen. Je moet er gewoon zelf in geloven en nooit opgeven!” Nadine krijgt verschillende prijzen, zoals een bedrijfsfilm gemaakt door studenten Beeld & Geluid, een training, cursus of coach naar keuze t.w.v. €250,- en mag deelnemen aan de Business Course. 

Iedereen kan ondernemen

Henk-Paul Hegeman, trainer in ondernemerschap is trots op de ondernemers in spé. Henk-Paul: “Nadine straalt haar passie voor fotografie op alle manieren uit. Ze doet wat nodig is om dit ook als student-Ondernemer ingericht te krijgen! Een prachtige groei heeft ze laten zien en daar zijn we vooral erg trots op. In elke opleidingsrichting kun je ondernemer worden. Belangrijk is om te weten wat je juist wel en juist niet moet doen. En hoe je bepaalde zaken moet regelen. Dit leren we de studenten tijdens het traject. Erg mooi om te zien hoe al die jonge studenten zich ontwikkelen tot ondernemers!” 

Excellentie in ondernemerschap

ROC A12 heeft ondernemerschap hoog in het vaandel staan. Om excellentie in ondernemerschap en ondernemingsbewustzijn bij mbo-studenten te stimuleren heeft ROC A12 een excellentietraject toegevoegd aan het programma ‘Ik ga ondernemen’. Want waar talenten op het gebied van onder andere sport en cultuur ruimschoots worden gestimuleerd, blijft de aandacht voor excellentie in ondernemerschap nog beperkt. En dat terwijl de economie draait op ondernemerschap en zelfs 60% van de ondernemers uit het mbo komt. Het traject biedt studenten met een talent voor ondernemerschap de kans om hun ambities te verwezenlijken en ondernemerschap verder te professionaliseren.