Student verpleegkundige Dulon College wint prestigieuze Skills prijs in Leeuwarden

Michelle van Voskuilen wint prestigieuze prijs in Leeuwarden

09-03-2020

De 20-jarige Michelle van Voskuilen uit Barneveld heeft vrijdag een prestigieuze prijs in de wacht gesleept, tijdens de finale van de WorldSkills Heroes in Leeuwarden. In de categorie verpleegkunde eindigde ze als tweede van Nederland.

Van Voskuilen doet dit jaar haar examen verpleegkunde op het Dulon College/ROC A12 en volgt momenteel een stage in ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. Eerder won ze de voorronde op school en enkele weken daarna de halve finale in Alkmaar, waar in totaal 27 deelnemers in haar categorie streden om een plek in de finale.

Die finale duurde drie dagen lang en eindigde vrijdag. Van Voskuilen moest haar vaardigheden laten zien tijdens uitdagende cases, presentaties en verpleegkundige handelingen. Vrijdagavond vond de prijsuitreiking plaats en werd Michelle gehuldigd voor haar tweede plaats.

WorldSkills Heroes is een evenement waarbij het draait om de Nederlandse Kampioenschappen voor meer dan vijftig verschillende beroepen in het MBO- en VMBO-onderwijs. Tijdens verschillende vakwedstrijden worden de vaardigheden van de deelnemers getest.

bron: BarneveldseKrant.nl