Meer dan 100 studenten verpleegkunde ontvangen diploma

04-07-2017

Op donderdag 29 juni jl. was het druk aan de locatie Reehorsterweg van het ROC A12. Vrolijke gezichten, mooi aangeklede studenten en een hal vol bloemen. Maar liefst 109 studenten Verpleegkunde ontvingen in het bijzijn van familie en vrienden hun diploma.

De toekomst ligt open voor deze groep gediplomeerde verpleegkundigen. Er zijn genoeg banen in de zorg en veel afgestudeerden hebben direct al een baan bij de leerbedrijven waar ze eerder stage liepen. Een aantal studenten stroomt door naar een hbo-opleiding.  

De docenten zetten tijdens de studie veel in op coaching en groepsvorming, het delen van ervaringen en expertise. Studenten maken tijdens de stages soms heftige zaken mee. Het is belangrijk ze daarbij intensief te begeleiden. Uiteindelijk leidt dit proces tot wat ze nu zijn: zelfstandige professionals die van aanpakken weten.

De opleiding Verpleegkunde wordt in Ede aangeboden op niveau 4, een 4-jarige opleiding (BOL-opleiding) maar het is ook mogelijk een maatwerktraject te volgen waarbij er vier dagen gewerkt wordt gecombineerd met een dag theorie (BBL-opleiding).

Meer informatie over opleidingen in Zorg en Welzijn: http://www.a12.nl/mboopleidingen/domein/zorg-welzijn-17/locatie/ede