Mbo-studenten nemen Fletcher Hotel-Restaurant Wolfheze over

Mbo-studenten nemen Fletcher Hotel-Restaurant Wolfheze over

28-01-2019

VELP –  Veertig mbo-studenten van het Astrum College Velp hebben een week lang succesvol Fletcher Hotel-Restaurant Wolfheze overgenomen. De studenten gingen aan het werk in verschillende disciplines binnen het hotel. Dit gebeurde onder begeleiding van vakmensen van Fletcher Hotels en docenten van het Astrum College. Beide partijen zijn trots op de succesvolle project en vertrouwen erop dat door deze samenwerking  studenten worden opgeleid tot professionele dienstverleners.

Na een indrukwekkende masterclass van hotelmanager Joan Boersma werden de studenten van de opleidingen Horeca, Travel, Leisure & Hospitality  klaargestoomd voor de overname. Ook studenten van de Keuzegids mbo 2019 top-opleidingen, Leidinggevende Keuken en Zelfstandig Werkend Kok, deden mee aan dit project. Van 21 januari tot en met 27 januari 2019 stonden de studenten klaar om de gasten te verzorgen en te bedienen. Van de frontoffice tot linnenkamer en van de spoelkeuken tot tafelbereidingen. 

Het doel van deze samenwerking is om studenten te laten ervaren hoe het is om in een hotel te werken. De studenten waren op verschillende afdelingen werkzaam, draaiden verschillende shifts en hadden te maken met particuliere en zakelijke gasten. “De afgelopen week was zeer leerzaam voor mij. Ik heb de theorie in praktijk mogen toepassen en ik heb in een team met enthousiaste collega’s geleerd hoe ik optimale service en gastvrijheid aan de gasten moet bieden”, aldus Mauro Vanenburg van de opleiding Manager/Ondernemer Horeca.

Hybride leren op het mbo

De samenwerking tussen het Astrum College en Fletcher Hotel-Restaurant Wolfheze is een hybride onderwijsvorm. In het mbo wordt deze onderwijsvorm toegepast om studenten op hun toekomstige beroep te laten oriënteren. Ze leren omgaan met flexibele werktijden en werken gezamenlijk aan projecten en beroepsvaardigheden. Studenten voeren al lerend opdrachten uit in de praktijk. Zo voelen zij direct het effect en de meerwaarde van het werk en bedrijven en organisaties hebben baat bij het werk dat studenten verzetten. Docenten van het Astrum College waren gedurende de week aanwezig om van deze hybride onderwijsvorm een succes te maken. De studenten hebben samen en onder begeleiding van medewerkers van Fletcher Hotel-Restaurant Wolfheze de gasten een heerlijk verblijf bezorgd.

Studenten maken bed op

Wat deden de studenten precies?

Van de frontoffice tot linnenkamer en van de spoelkeuken tot tafelbereidingen, de studenten deden letterlijk alles. Nieuwsgierig hoe dat eruit ziet?

Bekijk het hier!