Kim van Verseveld wint titel ROC A12 Talent ondernemer van het jaar 2017

25-04-2017

Woensdag 19 april won Kim van Verseveld de titel 'ROC A12 Talent ondernemer van het jaar 2017'.
12 Studenten van verschillende opleidingen deden afgelopen periode mee aan het Ikgaondernemen Talentenprogramma, het excellentietraject Ondernemerschap van ROC A12. Dit intensieve programma voor talenten op het gebied van ondernemen, eindigde afgelopen woensdag met de wedstrijd Beursplein. Tijdens dit event presenteerden de deelnemers zich met marktkraampjes.

Jury en publiek bepaalden uiteindelijk samen wie 'ROC A12 Talent Ondernemer van het jaar 2017' werd. Op basis van criteria als Verkopen (presenteren), Focus (markt, doelgroep, product) en Haalbaarheid werd de winnaar gekozen. De winnaar ontvangt een cheque ter waarde van €500,- en deelname aan de Business Course en mag een dag mee lopen met een top ondernemer. Dit alles ontving Kim van Verseveld bij de uitreiking van de van de felbegeerde titel. Alle deelnemers van het programma ontvangen het certificaat Excellentietraject Ondernemerschap.

We spraken met Kim over het Talentenprogramma van Ikgaondernemen: 

Wat betekent dit project voor jouw persoonlijke ontwikkeling?

"Dit project heeft voor mijn persoonlijke ontwikkeling veel betekend! Ik was nooit echt onzeker, maar ik vond het moeilijk om voor grote groepen te praten die ik niet ken en met dit traject heb ik dit stap voor stap wel geleerd. Ook heb ik met dit project geleerd dat niks mij kan stoppen, want door het traject heen had ik vooral last van mijn leeftijd omdat ik als 16-jarige niet serieus werd genomen; ik kan geen zakelijke rekening openen maar met de hulp van dit traject en Henk-Paul hebben we toch een oplossing gevonden en zo ben ik er achter gekomen dat alle problemen op te lossen zijn!" 

Is dit een aanrader om te doen voor andere studenten?

"Het liefste zou ik iedereen dit traject aanraden! Maar je moet er wel goed over nadenken, want je zult er veel tijd en energie in moeten steken. Het traject is wel een hele mooie ervaring en het is heel leuk dat je in een groep komt waarvan je allemaal dezelfde ambitie hebt en dat maakt het ook heel mooi." 

Hoe zie je jouw toekomst en die van je bedrijf?

"Hoe mijn toekomst eruit gaat zien? Moeilijke vraag, maar wel leuk! Ik hoop dat ik nog verder kan groeien met mijn bedrijf en dat ik over een tijdje ook jonge talentvolle ondernemers verder kan helpen want het is gewoon zo leuk als je iets kan doen wat je echt leuk vindt en dat je ook mensen om je heen hebt die je steunen." 

Ga je na je opleiding werken of verder studeren of een combinatie misschien van werken en leren?

"Na mijn opleiding hoop ik verder te kunnen met Kimmz. Want daarmee kan ik doen wat ik echt leuk vind! En dat is ook wat ik echt heel belangrijk vind."  

Hoe was de begeleiding bij dit project?

"De begeleiding was goed want bijna alles is vastgelegd en dat heb je 1-op-1 teruggekeken en zo kom je erachter dat je toch heel erg veel van jezelf kunt leren. Ook als er wat was, kon je altijd naar Henk-Paul en dan kon je vertellen wat er was en dan keek je samen naar een oplossing." 

Hoe zijn de reacties uit je omgeving?

"De reacties van mijn omgeving zijn echt geweldig, iedereen is zo blij. Dat iedereen zo leuk reageert en blij voor je is, dat gevoel dat je dan krijgt, is niet uit te drukken in woorden. Ik ben ook zo blij dat de meeste mensen uit mijn omgeving mij echt gesteund hebben!"

 

Kim van Verseveld won het traject met haar bedrijf Kimmz. Kijk snel eens op http://www.kimmz.nl om te zien welke mooie handgemaakte, exclusieve en duurzame producten ze verkoopt. Ze bedenkt en ontwerpt alles zelf en produceert de producten zoals meubels samen met haar vader op ambachtelijke wijze.