Dulon College en ’s Heeren Loo tekenen samenwerkingsovereenkomst

11-06-2020

WEKEROM – Het Dulon College, onderdeel van de Christelijke Onderwijs Groep (COG), te Ede en ‘s Heeren Loo komen overeen dat zij een samenwerkingsverband aan gaan in de vorm van onderwijsaanbod “LARS”. LARS is een praktijkgerichte leerroute voor mbo zorg- en welzijn studenten.

Met LARS leren studenten het vak zorg & welzijn in de praktijk 

Studenten volgen geen lessen op school, maar ze leren en lopen stage bij locatie de Hartenberg van 's Heeren Loo. Binnen 's Heeren Loo gaan ze direct met cliënten aan de slag. Deze praktijkervaring vormt de basis van het leren. Bij LARS werken studenten van verschillende niveaus en opleidingen samen. Door de koppeling van beroepspraktijk en onderwijs wordt de praktijk meegenomen naar het klaslokaal en volgt meteen de koppeling met de theorie. In feite neemt de student wat hij of zij leert meteen weer mee terug naar de praktijk. 

Het doel van dit samenwerkingsverband is de beroepspraktijk en onderwijs beter op elkaar aan te sluiten. Dat gebeurt door het delen van kennis, expertise en resultaten binnen zorg en onderwijs. 

‘’We zijn trots dat we deze manier van onderwijs gerealiseerd hebben, samen leren en samen werken. Dit is wat de toekomst nodig heeft.’’ – Femmy Rave, directeur Dulon College

“Leren door met elkaar te doen, levert iets moois op voor iedereen.”- Anke Visserman, regiodirecteur ’s Heeren Loo

 Over ’s Heeren Loo 

‘s Heeren Loo ondersteunt in bijna heel Nederland mensen met een verstandelijke beperking of andere beperking. Met meer dan 125 jaar aan kennis en ervaring uit de praktijk en de nieuwste inzichten uit wetenschappelijk onderzoek en innovaties. Zo helpen we mensen verder. Meer informatie via www.sheerenloo.nl.

Over Dulon College 

Bij het Dulon College doen ze er alles aan om studenten op te leiden tot een vakbekwame, doelgerichte en flexibele professional. Het onderwijs past het Dulon College aan op de studenten. Zo kijken ze wat kenmerkend is voor een bepaald type student en welke onderwijsvorm daar het beste bij past.