Gezonde school Dulon College

Dulon College doet mee aan de Dag van de Gezonde Schoolkantine!

16-04-2019

Het Dulon College heeft voor het tweede jaar op rij een gouden Schoolkantine Schaal van het Voedingscentrum verdiend. Hiermee laat de school zien dat de schoolkantine gezond is ingericht. De uitreiking van de gouden Schoolkantine Schaal vond plaats op de Dag van de Gezonde Schoolkantine en dat werd feestelijk gevierd. 

Smoothie-fiets en fruit

Om deze prestatie te vieren trakteerde Dulon College, uiteraard geheel in stijl op een gezonde manier. Zo konden studenten en docenten hun eigen samengestelde smoothie mixen door te fietsen. Ook stonden er op de locaties van het Dulon College fruit klaar voor studenten, docenten en medewerkers.

Gezonde uitstraling en een gezonder aanbod

Het Dulon College heeft hard gewerkt om de kantine tot dit niveau te krijgen. Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal in de schoolkantine. Het oog van studenten valt meteen op de keuze in gezonde broodjes, groente en fruit. Verder er is altijd water beschikbaar in de vorm van een watertappunt, waarvan er een in het schoolrestaurant staat en een op het schoolplein. De studenten zijn blij met dit aanbod dat verleidt om gezonder te kiezen.
 
“Wij helpen de studenten om gezond en fit te blijven, voor nu én voor de toekomst”, aldus Femmy Rave, directeur van het Dulon College.
 
De school heeft de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. De visie erachter: jongeren zijn de toekomst. Willen we dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken. Zij brengen hier immers een groot deel van hun tijd door. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt hen een gezond eetpatroon te ontwikkelen. 

Visie Dulon College

Goed onderwijs bestaat uit lessen, begeleiding maar ook faciliteiten zoals een prettige school en adequaat rooster. Om de gewenste kwaliteit te bereiken is teamwerk essentieel. Het teamwerk is tevens tot stand gekomen met onze cateraar Cormet Enjoy The Good Life. Tot slot zijn wij trots op de samenwerking wat ons gebracht heeft naar de Gouden Schoolkantine Schaal voor het Dulon College.

De Gezonde Schoolkantine

De Gezonde Schoolkantine is een langlopend project van het Voedingscentrum. Het doel is een gezonder voedingsaanbod op vo- en mbo-scholen. Voor meer informatie: www.voedingscentrum.nl/gezondeschoolkantine