Bouw Technova College van start

16-05-2017

EDE – De bouw van het nieuwe Technova College aan de Bovenbuurtweg in Ede is gestart. Studenten markeerden de start op 11 mei met een nieuwe voorstelling in het Theater van de Bouw op de bouwlocatie. Met onder meer de verbeelding van het nieuwe gebouw in laserstralen nam het theater alvast een voorschot op de oplevering in 2018.

Toine Schinkel, lid CvB van COG, en Ad van Dijk, directeur Techniek & Technologie van ROC A12 zijn blij dat de bouw eindelijk is gestart. “We gaan hier straks onze studenten opleiden voor banen die altijd zullen blijven zoals lasser, monteur, cameraman en timmerman. Maar we leiden ook op voor nieuwe beroepen zoals virtual reality coaches, smart home technicus, motion designer, drone piloot en big data analyst”, aldus Ad van Dijk. “Het nieuwe gebouw vormt hiervoor straks de ideale leeromgeving om dat mogelijk te maken”, besluit Toine Schinkel. 

 

Samenwerken met bedrijfsleven

Het nieuwe Technova College in Ede wordt een etalage naar zijn omgeving.  Door het gebruik van veel glas in de gevel staat het ruimtelijk ogende gebouw in directe verbinding met zijn omgeving.  Het moderne en transparante gebouw krijgt onder meer een innovatieve werkplaats van 1000 vierkante meter waarin studenten en bedrijfsleven gaan samenwerken aan de innovaties van de toekomst. Het gebouw is energiezuinig en benut de energie uit de omliggende biomassacentrale in Ede. De bouw wordt gerealiseerd door team techINnova, een consortium van Edese bedrijven. Studenten en docenten kunnen het gebouw vanaf september 2018 gebruiken.