Astrum College heeft een zilveren Schoolkantine Schaal

23-04-2020

Het Astrum college heeft onlangs een zilveren Schoolkantine Schaal 2019 – 2020 van het Voedingscentrum verdiend. De Schaal is de bekroning op het harde werk voor de gezondere inrichting van de schoolkantine. 

Het Astrum College heeft hard gewerkt om de kantine gezonder te maken. Tenminste 60% van het aanbod bestaat uit gezondere broodjes, fruit, salades en andere gezondere producten. Water om te drinken is altijd beschikbaar. Voor studenten is het extra makkelijk om een gezondere keuze te maken, want die producten liggen vooraan. 
Ruud Peters, directeur van het Astrum College, is trots op het resultaat. ‘Gezond eten leeft steeds meer, ook bij onze studenten en collega’s. Dit is een belangrijke stap in het ontwikkelen van een moderne kantine’’ – Ruud Peters, directeur Astrum College.

Toekomst

De school heeft de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. Een gezonde en bewuste leefstijl is belangrijk voor studenten, want de gezonde gewoontes die ze nu aanleren, nemen ze een leven lang mee.  

De Gezonde Schoolkantine

De Gezonde Schoolkantine is een project van het Voedingscentrum voor een gezonder voedingsaanbod op v(s)o- en mbo-scholen. Voor meer informatie: www.voedingscentrum.nl/gezondeschoolkantine.