alain ter horst ambassadeur astrum college en roc a12

Alain ter Horst wint ROC A12 Ambassadeursverkiezing 2018

18-06-2018

Alain ter Horst, student Sport & Bewegen is dé ambassadeur van ROC A12 geworden! Woensdag jl. vond de Ambassadeursverkiezing plaats tijdens een feestelijke avond in Van der Valk Hotel Veenendaal. 13 genomineerden van de scholen van ROC A12 streden voor de eervolle titel én de finaleplaats voor de Landelijke Ambassadeursverkiezing ‘Dit is mbo’. 

Tijdens de avond gaven alle kandidaten een presentatie voor vrienden, familie en de jury. De jury bestond uit Loes Broekhof, lid algemene directie ROC A12, Femke Rops, Ambassadeur 2017, en Louis Diepeveen, directeur PXL. Zij beoordeelden de kandidaten op creativiteit, performance, presentatie, uniekheid en de maatschappelijke meerwaarde als ambassadeur voor het mbo. “Alle kandidaten zijn niet voor niets genomineerd, dat maakte de keuze zo lastig”, aldus Loes Broekhof.

Spannende avond

Na intensief beraad werd Alain gekozen tot winnaar. De jury: ‘’Alain laat zien hoe mooi het mbo is, zijn motto is dan ook; samen staan we sterk. De trots van het mbo spat er van af.’’ Jannemieke Wijgergangs, algemeen directeur ROC A12, presenteerde de avond die werd afgesloten met een dj, een hapje en een drankje.

Landelijke Ambassadeursverkiezing

Winnaar Alain: ‘’In het komende jaar hoop het mbo goed te kunnen vertegenwoordigen, waarbij ik de focus leg op samenwerking. Je bent zo sterk als je zwakste schakel.’’ In november 2018 zal Alain deelnemen aan de landelijke Ambassadeursverkiezing ‘Dit is mbo’. In de vorm van een spannend Youtube programma ‘mbo’ers Pakken Aan!’ leren we de studenten, hun motivaties en talenten beter kennen. Tijdens deze dag worden de kanshebbers op de voet gevolgd door een cameraploeg. Tijdens drie challenges worden ze door een professionele vakjury beoordeeld op verschillende vaardigheden. De verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd en het doel is positieve aandacht te genereren voor de mbo-sector op landelijk, regionaal en lokaal niveau.

‘Brede’ ambassadeur

Alain ter Horst is de ambassadeur van ROC A12 en studeert aan het Astrum College in Velp. Behalve het Astrum College vallen ook het Dulon College, ROC A12 locatie Veenendaal en binnenkort het Technova College onder de paraplu van ROC A12.