Nathanja van Beek: ‘Al in het eerste jaar op studiereis naar Rome’

14-08-2017

Nathanja van Beek, Leidinggevende Travel & Hospitality (niveau 4), 1e jaars 

“Na de mavo twijfelde ik tussen doorleren aan de havo en deze toeristische opleiding. Ik houd heel erg van reizen en ben gek op mensen en andere culturen. Daarom heb ik toch meteen voor deze beroepsopleiding gekozen."

Nathanja van Beek - student Leidinggevende Travel & Hospitality

Op studiereis naar Rome

Ik heb al aardig wat landen in Europa gezien. En ook met school hebben we dit jaar een reis gemaakt. We gingen met alle studenten van de opleiding naar Rome. Wát een mooie en grote stad! We hebben in vier dagen ontzettend veel gezien én geleerd. Na deze opleiding wil ik gids worden in Italië of Spanje, dus ik zat hier meteen helemaal op mijn plek.

Stage op een Vakantiepark

Tijdens de stage in het eerste jaar heb ik gekozen voor een Vakantiepark. Daar werk ik elke dag mee bij de receptie en help ik gasten bij het in- en uitchecken. Maar als er een dag hulp nodig is in de schoonmaak of de supermarkt, dan loop ik daar ook een dagje mee. Juist op die manier leer ik alle kanten van het park kennen.

Van topo tot culturen   

De opleiding is echt wat ik ervan had verwacht. Veel ervaring opdoen in de praktijk en in de les veel te weten komen over verschillende landen. Natuurlijk is dat topografie, maar we leren ook veel over bezienswaardigheden en culturen van een land.

Reactie toevoegen