blog laura lausina student Coördinator sport- en bewegingsagogie

Laura Laisina: “Mensen die meer zorg nodig hebben, laten ervaren wat sporten is”

14-08-2017

Laura Laisina, Coördinator sport- en bewegingsagogie (niveau 4), 3e jaars 

“Ik droomde altijd van een baan bij de politie. Ik ben deze opleiding gaan volgen, omdat ik na de middelbare school nog te jong was voor de Politie Academie. Ik koos voor een opleiding Sport & Bewegen, omdat dit bij de politie natuurlijk ook goed van pas komt. Wat het gaat worden weet ik nog niet, inmiddels vind ik fysiotherapie ook erg interessant." 

Sportmassage

Wil ik verder gaan met fysiotherapie, dan móet ik volgend jaar het keuzevak sportmassage halen. Dat is een pittig, maar interessant onderdeel met veel theorie over anatomie. Daarna zal ik nog vier jaar verder moeten leren aan het hbo. Haal ik het keuzevak niet? Dan kan ik altijd alsnog verder gaan met Politie.

Stukje zorg

Op dit moment doe ik veel praktijkervaring op voor deze opleiding. Ik geef zwemles en ik begeleid cliënten met een beperking in een zorginstelling. Dat is het stuk agogiek in deze opleiding. Vaak zijn zij geestelijk en lichamelijk gehandicapt. Ik laat hen bijvoorbeeld voelen hoe het is om in een zwembad te drijven. Dat betekent dat er ook een stukje zorg bij komt kijken. Ik help cliënten bijvoorbeeld met aankleden en verschonen. Ik vind het zo waardevol om mensen die meer zorg nodig hebben, te laten ervaren wat sporten is.

Goed kunnen sporten?

Zelf houd ik enorm van sporten. Ik ben dol op zwemmen en ik korfbal op hoog niveau. Voor de opleiding is dat uiteraard niet nodig. Je krijgt na aanmelding wel een vaardigheidstest, waarbij je wordt beoordeeld op sporttechnische- en leidinggevende vaardigheden. Tijdens de opleiding bouw je sportiviteit op en leer je de basis van verschillende sporten.

Reactie toevoegen