kenniscampus Ede

Kenniscampus Ede

Gemeente Ede, Christelijke Hogeschool Ede (CHE), PTC+, Groenhorst, Aeres-groep, ROC A12, Het Streek, Woonstede en Idealis hebben de handen ineen geslagen om in Ede een hoogwaardige Kenniscampus te realiseren. Deze locatie krijgt in de toekomst een regionale uitstraling voor 12.000 scholieren en studenten. De campus wordt een unieke plek waar studenten hoogwaardig en goed aansluitend onderwijs- en kennisaanbod kunnen vinden.

Kenniscampus Ede

Kenniscampus Ede wordt een dynamische woon-, leef- en leeromgeving in de regio Food Valley en biedt ruimte aan zo'n 14.000 studenten. Naast de onderwijsinstellingen worden 270 studentenkamers, 8 zorgeenheden, 12 zelfstandige appartementen, 24 kamers, een buitensportaccommodatie en zo'n 300 parkeerplaatsen ontwikkeld. Daarnaast clusteren de samenwerkende onderwijsinstellingen hun faciliteiten.
De ambitie voor de Kenniscampus? Het realiseren van hoogwaardig en goed aansluitend onderwijs- en kennisaanbod in een aantrekkelijke omgeving. De Kenniscampus Ede wil een gezonde en duurzame leefstijl uit dragen – the healthy way of living.

Locatie

Het terrein aan de Zandlaan in Ede is een compact gebied in de nabijheid van station Ede-Wageningen. Vmbo, mbo en hbo zijn al sterk geconcentreerd in dit gebied. De campus draagt bij aan de aantrekkelijkheid van Ede als groene, gezonde en actieve stad, gelegen aan de rand van de Veluwe en met uitstekende onderwijs- en kennisfaciliteiten en (sport)voorzieningen.

Topsporthal

Woensdag 21 juni 2017 is de bouw gestart van Topsporthal Ede. In één duurzaam gebouw zullen topsport, recreatieve sport, onderwijs en paramedische expertise onderdak krijgen. Voor ROC A12-studenten Sport & Bewegen, VeVa en Veiligheid zal de topsporthal de thuisbasis vormen. Meer weten? Kijk op voor de meest actuele informatie op website van de Topsporthal Ede.

 

Kenniscamputs Ede