blog Joost Blad student beveiliger

Joost Blad: “Ik wil bijdragen aan een veilig Nederland”

14-08-2017

Joost Blad, Beveiliger (niveau 2), 1e jaars 

"Tijdens mijn middelbare school lag de focus op handel en administratie, maar al snel wist ik dat ik de beveiliging in wilde. Ik ben geïnteresseerd in de veiligheid van ons land en wil zorgen dat Nederlanders zich veilig voelen. Later wil ik graag een beveiligingsbedrijf opzetten. Niet alleen als leidinggevende, maar ik wil ook zelf in de praktijk meedraaien."

 

Schiphol gaafste werkplek?   

Ik droomde altijd van een baan bij de marechaussee. En dat geldt ook voor veel mede-studenten. Een baan op Schiphol wordt toch gezien als werken op de gaafste plek. Nu kies ik voor beveiliging omdat vooral het leiden van een eigen bedrijf mijn droom is. Hiermee kan ik werken voor verschillende bedrijven en tegelijk meerdere kanten op. Ik kan kiezen voor mobiele surveillance, maar ook voor objectbeveiliging.

Stageplek op school

Bij ROC A12 hebben we een eigen beveiligingsteam. Daar loop ik nu tien weken stage. Ik loop wachtrondes, ben aanspreekpunt voor mensen, controleer op mogelijke calamiteiten, bezoek van onbevoegden en andere ongeregeldheden. Het is een veelzijdige en leerzame stage. Als ik kijk naar hoe ik binnenkwam de eerste stagedag en waar ik nu sta, heb ik een hoop geleerd heb. Ik ben een stuk zelfverzekerder geworden in het aanspreken van mensen.

Door naar niveau 3    

Na deze 2-jarige opleiding, wil ik nog een jaar doorleren op niveau 3. Daarna ga ik voor het echte werk. Ik hoef me in elk geval geen zorgen te maken over een baan. De vraag naar beveiligers is nu eenmaal groot.

Reactie toevoegen