Assistent Dienstverlening & Zorg Ede

Inez Beijer: "Met de opleiding verpleegkunde kan ik nog alle kanten op”

14-08-2017

Inez Beijer, Verpleegkunde, niveau 4, 2e jaars 

“Op mijn 19e had ik al een niveau 4 diploma Tandartsassistente op zak. Toch wilde ik doorleren. Ik heb me daarom aangemeld voor de opleiding Verpleegkunde in Ede. Een opleiding waar je veel kanten mee op kunt en veel van het vak leert in de praktijk."

Inez Beijer Dulon College mbo-opleiding Verpleegkunde
Inez Beijer - student Verpleegkunde

Werken in het ziekenhuis

Dit schooljaar loop ik twee dagen per week stage bij ouderen met dementie. Iets wat ik nooit eerder had bedacht, maar wel heel erg leuk en leerzaam vind. Na mijn opleiding kan ik nog uitgebreid kiezen wat ik wil worden. Van de zorg voor ouderen- en gehandicapten tot werken in het ziekenhuis. Ook kan ik werken in de revalidatie en de psychische zorg. Ik weet nu nog niet precies wat ik wil, maar een baan in het ziekenhuis lijkt mij het meest interessant.

 

Nuttige praktijklessen

De school in Ede lijkt misschien heel groot, maar alle zorg-opleidingen zitten bij elkaar in één gang. Hier vind je klaslokalen, maar ook veel praktijkruimten waar we les krijgen in basiszorg en verpleegtechnische handelingen oefenen. De leukste vakken? Dat zijn deze praktijklessen en anatomie. Ook zijn ze nuttig, want ze komen steeds weer van pas tijdens mijn stage.

Reactie toevoegen