Johan Berkhout student Motorvoertuigentechniek en ambassadeur

Van gymnasium naar mbo: ‘leren in de praktijk gaf de doorslag’

01-10-2022

Johan Berkhout (21 jaar) is student Technisch Specialist Personenauto’s (BBL) en ambassadeur voor Technova College / ROC A12. Na de basisschool kreeg hij gymnasium-advies. Hij koos voor het vwo, maar belandde door gebrek aan motivatie op de havo en koos uiteindelijk voor het mbo. 

“Het leren in de praktijk gaf mij de doorslag. Auto’s en motoren zijn al een hobby van me, dus de keuze voor de automotive-branche was snel gemaakt. Maar deze route helpt mij straks ook op het hbo. Want, hoe kan ik iets engineeren als ik niet eens weet hoe het werkt? Nu kan ik elk onderdeel van een auto aanwijzen, repareren of vervangen. Had ik direct voor het hbo gekozen, dan zou ik misschien nog geen motorcomputer kunnen aanwijzen.”

Zonder mbo’ers red je het niet

Naast mijn BBL-uren bij Aetech Lunteren, heb ik tijdens de opleiding veel extra activiteiten gedaan. Ik was lid van het Technova College Racingteam, een excellentieprogramma waarbij je alles leert over de racerij. Ook heb ik twee keer deelgenomen aan de Skills Heroes, ik heb een rol als ambassadeur van de school vervuld en ik neem deel aan de landelijke Ambassadeursverkiezingen van ‘Dit is mbo’. In die pitch noemde ik het al: ‘zonder mbo’ers red je het niet’. En dat is precies hoe ik er nu over denk.

Reacties (1)

Leuk artikel Johan

Reactie toevoegen