Paula_Blog_Van BOL naar BBL

Paula zet de stap: van BOL naar BBL

20-09-2018

Hard werken wordt beloond.
Een aantal jaar geleden is Paula gestart met de mbo-2 opleiding ‘Secretarieel medewerker’. Na hard werken heeft zij haar diploma behaald én is zij doorgestroomd naar de opleiding directiesecretaresse mbo-4. ‘’Door te blijven leren en te zeggen wat ik interessant vind, ben ik steeds verder gekomen in mijn studie en werk. Daar ben ik best trots op!’’ – aldus Paula Schutte, derdejaars student directiesecretaresse.

Overstap van BOL naar BBL

Na een jaar stage bij Spring Instituut, maakte Paula de keuze om over te stappen naar de BBL variant. Zo kon ze blijven werken bij Spring Instituut én haar studie afmaken. Paula vertelt over deze keuze: ''Ik ben erachter gekomen dat ik liever in de praktijk leer en mijn kennis direct kan toepassen, dan dat ik vijf dagen in de week op school zit. Het was dus een win-win situatie.'' Spring Instituut wilde Paula graag hebben en op die manier kan ze werken en leren combineren. Het leukste van deze opleiding is dat Paula elke keer uitzoekt hoe en op welke manier je iemand het beste kunt helpen. Behulpzaamheid en efficiëntie staan hierbij centraal. De kennis die Paula op doet tijdens haar opleiding is de basis voor meerdere functies. ''Voor mij betekent dit, dat de theorie perfect toepasbaar is in mijn werk bij Spring Instituut - Paula Schutte.”

Ambitie

Paula wil graag meer leren over het automatiseren van processen. Ze vindt het leuk om te bedenken hoe processen makkelijker en duidelijker gemaakt kunnen worden. Volgens Paula werkt het dan als volgt: ''Processen zouden zo moeten werken, dat een nieuwe collega dit ook begrijpt zonder hier enige uitleg over te hebben gekregen. Het moet inzichtelijk en duidelijk zijn. Daarnaast heb ik de ambitie om door te leren. Of dit in combinatie met werken zal zijn of in de vorm van een fulltime studie weet ik nog niet. Op dit moment heb ik het erg naar mijn zin bij Spring Instituut. Ik zie mezelf hier de komende jaren nog wel blijven.” 
 

Reactie toevoegen