Dulon College

Oud-student in de praktijk: Selma Voet- Toerisme

28-04-2016

“Het was eigenlijk helemaal niet de bedoeling dat ik de opleiding Front Office Manager niveau 4 zou doen. Ik heb niks met cijfers en economie. Ik dacht dat ik dat niet zou kunnen. Ik meldde me bij de afdeling Toerisme aan voor een opleiding op niveau 3.”

Dat pakte anders uit. Op advies van haar docenten besloot Selma Voet (20) in het derde jaar voor niveau 4 te gaan. Selma: “Ze hadden in de gaten dat ik meer in me had.” In februari 2015 behaalde ze haar niveau 4-diploma.

 

Studie met diepgang

Selma koos voor de opleiding Toerisme omdat ze een studie wilde met diepgang. Een studie met veel aandacht voor vakken als talen en topografie. Het werd Velp omdat ze zich er direct tijdens de eerste kennismaking ‘goed bij voelde’. “Het zag er meteen vertrouwd uit en ik vond de docent met wie ik op de open dag sprak leuk. Naar die school wilde ik wel.”

 

Een fijne school met leuke studenten en superdocenten

Van die keuze heeft ze nooit spijt gehad. “Ik ben blij dat ik daar op school heb gezeten. Ik ben altijd met plezier naar school gegaan. Het was een fijne school met leuke studenten en superdocenten. Je kon ook met persoonlijke dingen bij docenten terecht. Ze zagen het als er iets aan de hand was. Ze konden misschien niet alles oplossen, maar ze luisterden en hielpen je verder. Dat gold zowel voor de lessen als voor stages.”

 

Via Langoed Avegoor en de KLM naar het Hilton

Selma liep stage bij Landgoed Avegoor in Ellecom en bij de KLM. Zo bouwde ze een mooi cv op. Meteen na haar afstuderen hoorde ze van de vacature ‘meeting agent’ bij de Frontoffice Conference van het Hilton Amsterdam. “Het Hilton, wow, wie wil dat nou niet?” Ze solliciteerde en werd aangenomen. Selma is het aanspreekpunt voor zakelijke gasten. “Ik denk nog vaak terug aan lessen van toen. Hoe je een brief schrijft en hoe een reserveringsprogramma werkt. En hoe belangrijk non-verbale communicatie is. Dat schiet me weleens te binnen als ik een bepaalde houding heb of als ik gasten te woord sta. Mijn opleiding heeft me veel gebracht.”

Reactie toevoegen

Selma Voet: “Het Hilton, wow, wie wil dat nou niet?”