Oud student in de praktijk Miriam Hooijer-Manager Detailhandel

Oud-student in de praktijk: Miriam Hooijer- Manager Detailhandel

07-04-2016

Voor mij is dit de beste weg geweest. Ik heb in Velp een leuke en leerzame tijd gehad en via het schakeljaar heb ik een mooie aansluiting gehad op het hoger beroepsonderwijs.

” Miriam Hooijer (27) uit Oosterbeek, directeur van Autobedrijf Hooijer in Oosterbeek, kijkt met volle tevredenheid terug op haar opleiding Manager Detailhandel niveau 4 van ROC A12 in Velp. “Ik ben bij verschillende scholen wezen kijken om me te oriënteren, maar Velp onderscheidde zich duidelijk door de goede sfeer en een duidelijke en informatieve voorlichting. Bovendien sloot de opleiding perfect aan bij mijn wens om het autobedrijf over te nemen van mijn vader.”

Positief

Ze moet even graven in haar geheugen, maar de herinneringen die boven komen drijven over haar schooltijd in Velp (2004-2007) zijn ronduit positief. “Ik ben altijd met plezier naar school gegaan. Ik zat in een erg leuke klas en het contact met de docenten was goed. Doordat zij veel met praktijkvoorbeelden werkten, heb ik ontzettend veel geleerd op school.”

Stage

Tijdens de eerste schooljaren lopen studenten bij diverse bedrijven stage. “Hier wordt de basis gelegd voor hoe jij later in je werk staat. Wat ik vooral boeiend vond, is dat je de kans krijgt om bij meerdere bedrijven een kijkje te nemen achter de schermen. Daar zie je hoe zij werken, hoe ze met klanten omgaan. Je ziet ook dingen waarvan je denkt: dat zou ik anders doen.”

Ondernemingsplan

Vast onderdeel van de opleiding is het schrijven van een ondernemingsplan in het laatste jaar. “Dat was best pittig. Je beschrijft hoe jij een eigen bedrijf opzet: visie, missie, doelstelling, financiering en marketing. Dan merk je dat daar veel meer bij komt kijken dan je denkt.”

Speciaal doorstroomprogramma

In dat laatste jaar deed Miriam mee aan een speciaal doorstroomprogramma voor haar vervolgopleiding Bedrijfseconomie op het hbo. “De overstap naar het hbo werd daardoor een stuk makkelijker. Het mbo bereidt je daar goed op voor. Ik kreeg ook diverse vrijstellingen. Je zag meteen wie er op het mbo of op de havo had gezeten. Mbo-studenten waren zelfstandiger, gemotiveerder en doelgericht.”

Reactie toevoegen

"Het beste traject naar het hbo"