Oud student in de praktijk Jaimie Houtters Secretaresse

Oud-student in de praktijk: Jaimie Houtters-Secretaresse

14-04-2016

“Secretaresse een saai beroep? Absoluut niet! Een secretaresse heeft veel invloed. Een manager is niks zonder een goede secretaresse. Je bent overal bij betrokken en hebt met iedereen te maken. Je regelt en organiseert van alles. Het is een leuke, gevarieerde baan met heel veel verantwoordelijkheid.”

Duidelijk en onomwonden legt Jaimie Houtters (20) uit Oosterbeek de vooroordelen over secretaresses naast zich neer. Ondanks haar leeftijd werd ze een half jaar geleden gevraagd de functie over te nemen van de toenmalige managementsecretaresse van Dekra in Arnhem. “Ik heb even getwijfeld”, bekent ze. “Ik was net begonnen bij Dekra. Een maand eerder was ik uit tweehonderd sollicitanten gekozen om een nieuw project op te zetten voor de divisie Medical. Dat was een mooie uitdaging.”

Jaimie koos voor managementsecretaresse. “Wat ik had geleerd op school, vond ik zo leuk. Deze functie sluit daar precies op aan. Ik ondersteun zowel de manager die verantwoordelijk is voor de locatie Arnhem als de manager Medical Worldwide.”

Wereldwijd

Dekra is een onafhankelijke organisatie die wereldwijd producten, maar ook organisaties en personen toetst en certificeert op het gebied van onder meer automotive, gezondheidszorg, HRM en veiligheid. Dekra is wereldwijd actief en heeft tientallen vestigingen op de continenten Amerika, Azië, Europa en Afrika.

“Dat maakt het werk ook zo interessant”, zegt Jaimie enthousiast. “We zitten over de hele wereld. Dan heb je dus veel contact met collega’s in het buitenland.”

Stage

Jaimie denkt met veel plezier terug aan haar opleiding in Velp. “Superleuk! Ik heb er ontzettend veel geleerd en ben er goed voorbereid op de stages.” De stage heeft Jaimie geholpen bij de uiteindelijke keuze voor haar verdere beroepsleven. “Hier maak je kennis met de praktijk. Je krijgt inzicht in de diverse aspecten van het vak. Kies je voor het standaard secretariële werk met post, telefoon en agenda? Of wil je meer en ga je je ergens in verdiepen?”

Jaimie is nu zelf stagebegeleidster. “Daar leer ik erg veel van, bijvoorbeeld geduld hebben”, lacht ze. “Studenten moeten de theorie die ze leren, toepassen in de praktijk. Dat is een hele omschakeling. Dat kost tijd. En dat moet je ze gunnen. Wat ik erg mooi vind, is hoe snel studenten groeien tijdens stage. Gaaf.”

Reactie toevoegen

“Secretaresse een saai beroep? Absoluut niet!"
De stage heeft Jaimie geholpen bij de uiteindelijke keuze voor haar verdere beroepsleven.