Dulon College

Oud-student in de praktijk: Harm Roseboom

10-06-2014

Oud-ROC A12 student Harm Roseboom (26) is reisadviseur bij Arke reisbureau in Ede én stagebegeleider van eerstejaars Michelle Koevoets. Beiden deden eerst vmbo-tl alvorens te kiezen voor ‘Verkoper Reizen’ op ROC A12. Harm: “ik vond de reizen en de lessen op A12 erg leuk”. Voor Michelle biedt dit vak het beste van twee werelden: “de omgang met mensen én reizen.”

Met een joviale handdruk begroet Harm ons in ‘zijn’ reisbureau.  “Welkom bij Arke Reisbureau in Ede. Hier werk ik alweer zo’n drie jaar en met heel veel plezier. Als reisadviseur maak ik kennis met veel verschillende mensen. Iedereen heeft ook andere wensen en verwachtingen van zijn vakantie. Erg afwisselend!”

Reisadviseur én stagebegeleider

Harm houdt zich niet alleen bezig met klanten en het adviseren en verkopen van reizen. Hij is daarnaast ook de stagebegeleider van Michelle Koevoets. Michelle: “ik ben 19 jaar en eerstejaars ‘verkoper reizen’ aan ROC A12. Een hartstikke leuke studie omdat reizen en het omgaan met mensen mijn lust en m’n leven zijn. Net als bij Harm speelt dat klantcontact dus een belangrijke reden om voor deze vakopleiding te kiezen."

Wat was je vooropleiding?

“Voordat we naar ROC A12 gingen, hebben Michelle en ik beiden voor scholengemeenschap Het Streek gekozen om onze vmbo-tl te doen."

Wat is je het meest bijgebleven van de opleiding Verkoper Reizen aan ROC A12?

"Van de lessen op ROC A12 sprak vooral de leerstof over de verschillende bestemmingen me erg aan. In de praktijk heb ik veel aan de lessen Topografie, Engels en niet te vergeten de Verkooptechnieken. Moeite had ik wel met Boekhoudkundige vakken en Economie.”

Wat ben je gaan doen na de opleiding. Wat zijn de mogelijkheden?

"Na de opleiding twijfelde ik nog of ik een baan zou gaan zoeken in Toerisme, verder zou gaan leren of een jaar naar het buitenland zou gaan. Na een tijdje te hebben gewerkt in de horeca was ik eruit. Ik wil op een reisbureau gaan werken."

Tips voor toekomstige studenten?

"Om jezelf een goede kans te geven binnen deze arbeidsmarkt is het van groot belang om een goede stage te lopen. Daarmee werk je jezelf in de kijker en is de kans groot dat je wordt aangenomen nadat je klaar bent met je opleiding."

Reactie toevoegen