Oud student in de praktijk Erwin Ketelaar Bedrijfsadministratie

Oud-student in de praktijk: Erwin Ketelaar- Bedrijfsadministratie

04-04-2016

“Ik denk vaak terug aan mijn schooltijd op ROC A12 in Velp. Veel uit die tijd herken ik in mijn huidige opleiding op de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN). Onderwerpen die toen zijn aangestipt, worden nu grondig uitgediept. Doordat ze op het mbo zijn behandeld, verloopt de studie een stuk makkelijker.”

Opleiding Bedrijfsadministratie

Erwin Ketelaar (22) uit Loo bij Duiven begon in december 2011 met de opleiding Bedrijfsadministratie. Een paar maanden daarvoor was hij na de havo op de HAN gestart met de studie Bedrijfseconomie. “Maar dat dit het niet ging worden, wist ik al snel”, vertelt Erwin in 2015 over zijn schoolkeuze. “Voor de acht tentamens die na het eerste semester werden afgenomen, haalde ik bijna enkel onvoldoendes. Achteraf gezien was dat ook niet zo raar. Ik wist niet eens wat een verlies- en winstrekening was. Wiskunde en rekenen waren weliswaar mijn lievelingsvakken, maar ik had absoluut geen basiskennis van boekhouden en economie.”

In overleg met zijn mentor besloot Erwin een stapje terug te doen. Eerst een studie op het mbo afronden en dan alsnog proberen naar het hbo te gaan. Want Erwin had zijn zinnen gezet op een carrière als accountant.

Erwin werd uitgenodigd voor een gesprek op ROC A12 Velp om te zien of hij hier halverwege het jaar kon instromen. Hij vond precies de studie die hij zocht ter voorbereiding op zijn rentree op het hbo. In juni 2014 studeerde hij af voor de opleiding Bedrijfsadministratie waarbij hij ook nog eens extra certificaten behaalde voor Assistent Accountant en Duits door het volgen van extra aangeboden lessen.

Geen dag met tegenzin naar school

“Ik ben nog steeds erg blij dat ik in Velp ben begonnen. Geen dag ging ik met tegenzin naar school. Ik heb er ontzettend veel geleerd. Het was de perfecte aansluiting op mijn huidige studie.”

Sterker nog: door in het laatste jaar tijdens zijn stage aan een instroomprogramma mee te werken, kreeg hij tijdens zijn eerste jaar van zijn studie op de HAN verschillende vrijstellingen.

“Als ik het over zou moeten doen, zou ik het precies weer zo doen. In Velp werd op een rustige manier een goede basis gelegd. De overstap naar het hbo werd op deze manier een stuk makkelijker. De stap van de havo naar het hbo is veel te groot. Dat ligt niet alleen aan de kennis en kunde die je opdoet, maar ook aan de leeftijd en de levenservaring.”

Reactie toevoegen

Met een havodiploma naar het mbo.
Erwin vond in Velp precies de studie die hij zocht ter voorbereiding op het hbo.