Dulon College

Oud-student in de praktijk: Anneruth Huijzer

10-06-2014

Oud-ROC A12 student Anneruth Huijzer (23) is receptioniste bij het 5050 HotelBelmont in Ede. Na haar vmbo-tl koos Anneruth voor de vakopleiding Frontoffice Manager bij ROC A12. “Na mijn opleiding Horeca Manager trok de hotelwereld mij erg. Bezig zijn voor je gasten en zorgen dat alles naar wens verloopt.”

"Ik vind het leuk om als oud-studente Frontoffice van ROC A12 iets te vertellen over mijn werk en opleiding.” Waarom Anneruth gekozen heeft voor de opleiding Frontoffice is duidelijk: “na mijn opleiding Horeca Manager Ondernemer werd ik erg getrokken door de hotelwereld. Een vak en een sfeer waarin je constant bezig bent voor je gasten. Je moet ervoor zorgen dat alles naar wens is en op rolletjes loopt. Als Frontoffice manager ben je de spil in de organisatie en dat ook nog eens in een leuke en uitdagende sfeer.”

Wat was je vooropleiding?

"Voordat ik koos voor de vakopleiding Frontoffice aan ROC A12, rondde ik eerst de vmbo-tl af en Horeca Manager Ondernemer t/m het 3e leerjaar."

Wat is je het meeste bijgebleven van de opleiding Frontoffice aan ROC A12?

"Van het lessenaanbod tijdens de opleiding aan ROC A12 hebben vooral het talenpakket en de specifieke Frontoffice lessen mij veel voordeel gebracht. Ik vond de opleiding erg leuk, maar lang niet altijd gemakkelijk. Als je leert voor zowel manager als receptioniste moet je heel wat kennis opnemen.”

Wat ben je gaan doen na de opleiding. Wat zijn de mogelijkheden?

"Ik ben gaan werken als hotelreceptioniste in een groot hotel en congrescentrum. Daar groeide ik door tot supervisor receptie. Ik vond na verloop van tijd dat ik toe was aan iets anders. En dat werd een hotel waar je als receptioniste meer taken en verantwoordelijkheden hebt.”

Tips voor toekomstige studenten?

“Probeer zoveel mogelijk te leren tijdens je stage. En zet je altijd in om de gast met een glimlach te zien vertrekken.”

Reactie toevoegen