Dulon College

Oculus Rift: we hebben beeld!

13-06-2014

Op de foto's hierboven en hiernaast is te zien wat we voor elkaar hebben gekregen met de Oculus Rift. Afgelopen week hebben we hard gewerkt om camerabeeld te krijgen op de Oculus met een webcam, en dat is goed gelukt!

Rolverdeling en voortgang

Terwijl Sem bezig is met de Oculus Rift integratie, zijn de taken verdeeld over de rest van de groep. Dennis zorgt voor de routerverbinding die tot stand moet komen met de robot van Mechatronica. Via de router worden de gegevens verzonden die nodig zijn om de robot te laten functioneren. Mark is druk bezig met een Virtuele 3D wereld op te zetten waarin de gebruiker kan kijken. Ondertussen is Evert bezig met de XBOX-Controller aan te sluiten op Unity zodat de robot zelf makkelijker kan worden bestuurd.

Planning voor de komende week

De verbinding met de robot en het programma: dit is een van de grootste uitdagingen omdat wij, de Gamedevelopers, hier nog geen ervaring mee hebben. Het wordt lastig maar ook zeker leerzaam voor ons om hiermee aan het werk te gaan. Zodra die verbinding tot stand is gekomen komt het leukste gedeelte; de test fase!

Heb je vragen of wil je gewoon even kijken? De gamedevelopers zijn er maandagmiddag en woensdag de hele dag. Kom gerust even langs aan de Bovenbuurtweg in Ede!

Reactie toevoegen

Student Gamedeveloper test de Oculus Rift

ROC A12 Studenten Mechatronica bouwen robot voor de Oculus RIft