Dulon College

Mechatronica van frame tot electronica

13-06-2014

Er is deze week een heleboel gebeurd. Deze week hebben wij namelijk het frame af gekregen. Het frame zit nu helemaal in elkaar en kan opgestuurd worden naar de poedercoater. Het plaatwerk voor de mooie afwerking van de robot is ook klaar. Deze platen gaan wij nog niet bevestigen want de platen en het frame worden aparte kleuren. Welke kleuren het gaan worden houden wij nog als verrassing. In de volgende blog hopen wij een foto te kunnen plaatsen van de robot met een mooi kleurtje.

Plaatwerk zetten en knippen

Het plaatwerk goed op maat maken is een hoop werk. Er gaat vrij veel precisie werk in zitten want als er een stuk niet helemaal mooi aansluit op het ander stuk komen er veel kieren en gaten in te zitten en dit gaat er natuurlijk niet mooi uitzien. Het zetten van het plaatwerk is vrij makkelijk met de machines die wij op school gebruiken. Zetten van platen houd in dat deze worden verbogen onder een bepaalde hoek.

 

Wat gaat er de komende week gebeuren?

Aankomende week zal het frame naar de poedercoater gaan. Hieraan kunnen wij dus niks meer doen omdat deze misschien een hele poos weg is of misschien is het frame weer snel terug. Wel kunnen wij verder gaan aan het maken van het elektronische plaatje. Er kan bekabeld worden en er kan dus gekeken worden of alles werkt.

 

Gamedeveloper

Lees ook deze week weer de blog van de studenten Gamedeveloper. Hierin vertellen deze jongens hoe ver zij zijn met de Oculus Rift. Ik kan alvast vertellen dat er deze week veel gebeurd is, maar lees voor het hele verhaal hun blog.

Geschreven door Sander de Jong, Leon Ubels en Ronald Rap.

Reactie toevoegen

Het frame van de robot

ROC A12 Studenten Mechatronica bouwen robot voor de Oculus RIft