Dulon College

Mechatronica: Onze laatste blog!

11-07-2014

En dan is het al, terwijl ik deze blog schrijf, 8 juli. Wat is de tijd snel gegaan. Toen we begonnen op 12 mei dachten we dat het allemaal makkelijk kon. Ik weet nog wat we tegen meneer Nibbelink zeiden: ''Meneer we hebben tijd genoeg, we gaan lekker op tijd vakantie houden''. Maar nu terug kijkend op de afgelopen twee maanden zijn we erachter gekomen dat het allemaal niet zo makkelijk is. Je gaat iets compleet nieuws ontwikkelen en dan kom je erachter dat jij ook fouten kunt maken. En het bovenal heel veel tijd kost.

Het afbouwen

De afgelopen week hebben we ons vooral bezig gehouden met het afbouwen van de robot. En we kunnen u vertellen, de laatste loodjes wegen het zwaarst. Je denkt een hele mooie vering te hebben bedacht, maar dan werkt het toch net niet. Gelukkig was dit snel op te lossen. Ook hebben we de eerste dagen gebruikt voor het testen van de software. Als laatste was het nog even wat stickers plakken, oppoetsen, de laatste dingen netjes maken en natuurlijk de accu's opladen.

Hij rijdt!

Maar donderdag was het eindelijk zover, de robot ging rijden. Dan denk je alles zo goed te hebben getest en toch kom je nog fouten tegen. Maar gelukkig was het allemaal snel weer opgelost en reed de robot vrolijk door de gangen en had hij veel bekijks. Dan worden de weken van hard werken toch echt beloond! Bekijk het filmpje van de rijdende robot in de rechterkolom! 

De oplevering

En nu, één dag na de oplevering, kunnen we terug kijken op een zeer geslaagde avond. Meneer Nibbelink had het allemaal top geregeld. Voor ons was de grootste zorg of de robot het deed tijdens de oplevering. Maar gelukkig deed hij het helemaal zoals het hoorde. Er waren veel familie/vrienden gekomen om deze avond bij te wonen en er was veel bekijks voor onze robot. Wat ook erg geslaagd was, is de demo van de Oculus Rift door Gamedesign.

Laatste blog

Wij hebben in ieder geval heel veel plezier gehad in het bouwen van de robot. Natuurlijk ging dit niet altijd even makkelijk, waren we wel eens boos op elkaar of op de leerkracht. Maar wij kunnen wel zeggen dat wij heel veel hebben geleerd en ervaring hebben opgedaan. Ook willen we even een aantal mensen/bedrijven bedanken: Allereerst Cellro en van der Sijs voor de sponsering, dan Jessie Baron voor het wekelijks plaatsen van deze blog, en als laatste maar misschien wel de belangrijkste Meneer Nibbelink: meneer wat heeft u ons met een hoop enthousiasme begeleid". Bij u was geen idee te gek, super veel dank hiervoor!

Als laatste willen wij u als lezer heel hartelijk bedanken voor het lezen van onze blog! Wij hebben met super veel plezier elke week deze blog geschreven en hopen dat u het ook met veel plezier heeft gelezen. Dit was dan onze laatste blog van dit project, maar wij gaan volgende jaar gewoon door met dit project, dus misschien bloggen we gewoon verder........

 

Geschreven door Sander de Jong, Leon Ubels en Ronald Rap.

Reactie toevoegen

Het frame van de robot

ROC A12 Mechatronica Rijdende Robot