Dulon College

Mechatronica: het frame voor de robot in wording

26-05-2014

Afgelopen dinsdag zijn we naar Cellro gegaan, om alle kokers te zagen voor het frame van de robot. Cellro is een bedrijf dat fabrieken automatiseert met behulp van robotarmen. De kokers die we gebruiken zijn vierkant en hebben een maat van 20 mm bij 20 mm. We zijn bij Cellro gaan zagen, omdat we dan op ons tempo konden werken en niet met meerdere projectgroepen een zaag hoefden te delen. Dit scheelde heel erg veel tijd.

Het lassen

Donderdag zijn we begonnen met het lassen van het frame. Als eerste hebben we alle kokers in de juiste vorm gelegd. Toen hebben we het vast gezet met lijmklemmen, om vervolgens alles aan elkaar te lassen. We zijn heel ver gekomen, zie de foto hiernaast. Volgende week hopen we het frame helemaal af te hebben zodat hij naar de poedercoter, waar hij een mooi kleurtje krijgt.

Het plaatwerk

Donderdag hebben we ook een begin gemaakt met het knippen van het plaatwerk. De bodemplaat, en de plaat waar de motoren op komen zijn geknipt en geboord. Ook zijn de platen voor de zijkant van de robot al op maat geknipt.

Nieuwe tandwielen

Nadat we een aantal testen hadden gedaan met de bestaande houten tandwielen, zijn we erachter gekomen dat deze toch niet sterk genoeg zijn. Ook waren sommige tandwielen niet helemaal recht, waardoor de rups niet lekker liep, af en toe bleef hangen en soms zelfs van het tandwiel afliep. Ronald en Sander zijn opzoek gegaan naar een alternatief: Tandwielen van metaal of aluminium. Nadat ze bij verschillende bedrijven zijn langs geweest, wilde Van Den Brink Plaatbewerking de tandwielen voor ons lasersnijden.

Reactie toevoegen

Student Ronald aan het lassen