Manon, tweedejaars student directiesecretaresse, deelt haar verhaal

15-10-2018

Manon is 31 jaar en woont samen met haar gezin in Renswoude. Na het uit laten komen van haar droom, het managen van een paardenpension, heeft ze toch de keuze gemaakt om verder te studeren.
 

Voordat ze deze keuze gemaakt heeft, is ze een aantal jaar werkzaam geweest bij diverse call centers. Nu werkt ze alweer een aantal jaar voor het Veteraneninstituut. Manon over haar keuze om verder te studeren: ‘’Om mijn werkzaamheden optimaal te kunnen uitvoeren, ben ik in september 2017 gestart met de opleiding Directiesecretaresse. Dit doe ik in de BBL variant omdat ik graag blijf werken en ik een gezin heb om voor te zorgen.’’

Manon heeft voor deze opleiding gekozen omdat er veel verschillende vaardigheden en vakken aan bod komen. Deze kennis kan ze tijdens haar werkzaamheden goed toepassen, daarnaast is het een goede basis voor veel functies. In het begin van het jaar dacht Manon dat het misschien wat moeilijk was om mee te kunnen komen met de rest van haar klas wegens het leeftijdsverschil. Niets blijkt minder waar, het bevalt haar erg goed zo tussen de jongere generatie. Het leukste aan het feit dat ze ouder is dan de ‘gemiddelde student’ is dat ze vaak leuke discussies heeft met maar docenten.
 
Volgens Manon red je het tegenwoordig niet alleen meer met ervaring. ‘’Omdat ik mezelf wil ontwikkelen heb ik ervoor gekozen om de opleiding tot directiesecretaresse af te ronden zodat ik in de toekomst meer zekerheid heb’’ – aldus Manon.
 

Reactie toevoegen