Commerciële dienstverlening Velp

Geen blad voor de mond

04-08-2020

Deze opleiding past echt bij mij. Ik wil de handel in, ben graag met mensen in contact en daar draait dit vak allemaal om. Dit is namelijk echt een opleiding voor als je sociaal bent ingesteld, de telefoon durft te pakken en gesprekken kan voeren. Dat betekent ook dat je vaak een presentatie voor grotere groepen geeft. Ik neem geen blad voor de mond, dus voor mij is dat geen probleem.

Praktijk favoriet

Deze school is gezellig klein, er is een fijn team van docenten en je krijgt persoonlijk hulp. Hier ben je geen nummer, maar ze weten heel goed wie je bent, wat je kunt en wat je doet. We hebben theorie maar ook praktijk komt regelmatig terug in de lessen. Die praktijk is wat ik het liefste doe. Op school vind ik Project Bod, Business One Day, heel gaaf. Hier leer je zelf een markt organiseren met inkoop en verkoop. Daar raak ik echt gemotiveerd door. En als het project slaagt, ga je hetzelfde concept ook nog eens doen op een school in Düsseldorf. Daar blijf je dan een paar dagen, zo heb je ook genoeg tijd om de stad te ontdekken. Super leuke en een nuttige ervaring! 

Alle facetten van het vak

Ik heb mijn eerste stage gelopen bij een groot landbouwbedrijf. Daar deed ik van alles; offertes opstellen, de buitendienst in, in de winkel staan, maar ook robotmaaiers aanleggen. Bij dit bedrijf heb ik echt veel geleerd en ontdekt dat landbouw erg interessant is en het barst er van de hightech. Mijn tweede - en straks derde – stage, loop ik bij een internationale groothandel in vloer- en raamdecoratie. Bij dit bedrijf ben ik veel op pad geweest met de buitendienst. Het is een groot bedrijf, dus ik heb veel kunnen meekijken binnen het vertegenwoordigers-vak. Met deze stageplek en mijn stagebegeleider heb ik het erg getroffen. Bij een goed stagebedrijf leer je veel, ik denk zelfs meer dan in de schoolbanken. Ik heb hier alle facetten leren kennen; inkoop, verkoop en sales. 

Straks na mijn derde stage, kan ik daar wellicht ook gaan werken. Dat lijkt me ideaal. Op die manier kan ik eerst nog even meekijken en wie weet ooit zelf wat oprichten. 

Rick van Vught
Opleiding: Junior Accountmanager - Niveau 4

Reactie toevoegen