Dulon College

Blogs

Beschikbare blogs: 14

 • 11 juli 2014

  Mechatronica: Onze laatste blog!

  En dan is het al, terwijl ik deze blog schrijf, 8 juli. Wat is de tijd snel gegaan. Toen we begonnen op 12 mei dachten we dat het allemaal makkelijk kon. Ik weet nog wat we tegen meneer Nibbelink zeiden: ''Meneer we hebben tijd genoeg, we gaan lekker op tijd vakantie houden''. Maar nu terug kijkend op de afgelopen twee maanden zijn we erachter gekomen dat het allemaal niet zo makkelijk is. Je gaat iets compleet nieuws ontwikkelen en dan kom je erachter dat jij ook fouten kunt maken. En het bovenal heel veel tijd kost.

  Lees meer
 • 13 juni 2014

  De robot voor de Oculus krijgt vorm!

  De afgelopen twee weken is er een hoop gebeurd. Het frame is terug gekomen van de poedercoater. Ronald en Sander zijn begonnen met het in elkaar zetten van de robot. Leon is begonnen met het programmeren van de software en het aansluiten van de kabels.

  Lees meer
 • 13 juni 2014

  Mechatronica van frame tot electronica

  Er is deze week een heleboel gebeurd. Deze week hebben wij namelijk het frame af gekregen. Het frame zit nu helemaal in elkaar en kan opgestuurd worden naar de poedercoater.  Het plaatwerk voor de mooie afwerking van de robot is ook klaar. Deze platen gaan wij nog niet bevestigen want de platen en het frame worden aparte kleuren. Welke kleuren het gaan worden houden wij nog als verrassing. In de volgende blog hopen wij een foto te kunnen plaatsen van de robot met een mooi kleurtje.

  Lees meer
 • 13 juni 2014

  Oculus Rift: we hebben beeld!

  Op de foto's hierboven en hiernaast is te zien wat we voor elkaar hebben gekregen met de Oculus Rift. Afgelopen week hebben we hard gewerkt om camerabeeld te krijgen op de Oculus met een webcam, en dat is goed gelukt!

  Lees meer
 • 10 juni 2014

  Oud-student in de praktijk: Anneruth Huijzer

  Oud-ROC A12 student Anneruth Huijzer (23) is receptioniste bij het 5050 HotelBelmont in Ede. Na haar vmbo-tl koos Anneruth voor de vakopleiding Frontoffice Manager bij ROC A12. “Na mijn opleiding Horeca Manager trok de hotelwereld mij erg. Bezig zijn voor je gasten en zorgen dat alles naar wens verloopt.”

  Lees meer
 • 10 juni 2014

  Oud-student in de praktijk: Harm Roseboom

  Oud-ROC A12 student Harm Roseboom (26) is reisadviseur bij Arke reisbureau in Ede én stagebegeleider van eerstejaars Michelle Koevoets. Beiden deden eerst vmbo-tl alvorens te kiezen voor ‘Verkoper Reizen’ op ROC A12. Harm: “ik vond de reizen en de lessen op A12 erg leuk”. Voor Michelle biedt dit vak het beste van twee werelden: “de omgang met mensen én reizen.” Met een joviale handdruk begroet Harm ons in ‘zijn’ reisbureau.  “Welkom bij Arke Reisbureau in Ede. Hier werk ik alweer zo’n drie jaar en met heel veel plezier. Als reisadviseur maak ik kennis met veel verschillende mensen. Iedereen heeft ook andere wensen en verwachtingen van zijn vakantie. Erg afwisselend!”

  Lees meer